Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten


01/06/2004
Extra bijdrage voor langdurige minima
Aanvraag dient voor 11 januari te zijn ingediend

De Raad heeft op 27 november 2003 besloten een extra bijdrage te geven aan langdurige minima.

De bijdrage bedraagt voor: gezinnen 130,00, alleenstaande ouders 120,00 en alleenstaanden
100,00. (Een alleenstaande ouder heeft minimaal één kind jonger dan 18 jaar, voor welk kind kinderbijslag wordt ontvangen.)

De doelgroep voor de extra bijdrage is: huishoudens(met uitzondering van studenten) die minimaal drie jaar aansluitend aangewezen zijn op een inkomen dat lager is of gelijk aan 105% van de voor hen geldende bijstandsnorm.
Het spaargeld mag niet hoger zijn dan 2280,00.
Daarnaast moet er sprake van zijn dat er in de komende twaalf maanden na toetsing géén mogelijkheden zijn om een hoger inkomen te verwerven. (De extra middelen zijn in principe niet bedoeld voor personen van 65 jaar en ouder. Deze gemeente heeft echter besloten de doelgroep uit te breiden met deze groep, omdat bij deze personen vanuit de media wel verwachtingen gewekt zijn.)

Formulieren voor het aanvragen van deze bijdrage kunt u opvragen of ophalen bij de receptie van het Stadskantoor. Het inleveren of opsturen van het aanvraagformulier dient te geschieden bij de sectie Inkomenszaken.

De aanvragen dienen voor 11 januari 2004 ingediend te zijn. Aanvragen na deze datum ingediend zullen niet meer in behandeling worden genomen.
Wanneer er recht bestaat op een bijdrage zal deze in februari 2004 betaalbaar worden gesteld.