Politie Zeeland


O-0089-2003 MAN ONDER BEDREIGING BEROOFD


Een 43-jarige automobilist uit de gemeente Noord-Beveland werd dinsdagmorgen op de Kortgeenseweg te Kortgene onder bedreiging van een mes beroofd van zijn mobiele telefoon.
De man reed rond 11.00 uur in de richting van Colijnsplaat toen hij werd gesneden door een onbekende man in een grijze VW Golf en tot stoppen werd gedwongen. Hierna moest de 43-jarige man, onder bedreiging van een mes, uit zijn auto stappen en zijn geld afgegeven. Toen de man aangaf geen geld bij zich te hebben werd zijn mobiele telefoon weggenomen. Vervolgens kreeg hij een klap in zijn gezicht en reed de onbekende automobilist weg in de richting van Colijnsplaat. De politie is op zoek naar getuigen van de overval.


W-0090-2003 10 TIPS NA UITZENDING OPSPORING VERZOCHT

Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht op maandagavond en de herhaling van dinsdagmiddag, kwamen er in totaal 10 tips binnen.
(Zie ook persbericht W-0071).


W-0091-2003 BRAND IN NACHTCLUB

Dinsdagmorgen rond 08.30 uur werd een brand ontdekt in een nachtclub aan de Prins Hendrikweg te Vlissingen.
Bij het uitbreken van de brand waren nog twee personen in een bijgebouw van de nachtclub aanwezig. Zij ontdekten de brand, verlieten het pand en sloegen alarm. In eerste instantie probeerde een voorbijganger de brand te blussen. Het lukte even om de brand te doven maar door de warmte vatte de binnenkant van het gebouw weer vlam. De brandweer was met drie auto's ter plaatse en bluste de brand.
Naar de oorzaak van de brand is een onderzoek ingesteld, vermoedelijk is er sprake van brandstichting.
Een 26-jarige vrouw uit Rotterdam werd met ademhalingsklachten voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Zij mocht later weer naar huis.