Provincie Overijssel

Overijsselse vuurwerkbedrijven niet over de schreef

De eindejaarscontroles van ruim 270 vuurwerkverkooppunten door de provincie, gemeenten en de politie en brandweer in Overijssel hebben niet tot processen-verbaal geleid. In het algemeen zijn de voorschriften van het Vuurwerkbesluit en de vergunningen goed nageleefd. In een aantal gevallen is een waarschuwingsbrief afgegeven.

Dit betekent dat een geconstateerde overtreding binnen een half uur hersteld moest zijn. Hierbij ging het onder andere om het niet goed functioneren van een zelfsluitende kluisdeur, het ontbreken van instructies voor personeel van verkooppunten, het ontbreken van rookverbodsborden en de opslag van vuurwerkpakketten buiten kluizen.

Uniform

De controles zijn uitgevoerd op 29, 30 en 31 december 2003. In voorgaande jaren voerden de diverse instanties de controles afzonderlijk uit wat leidde tot verschillende werkwijzen en een verschil in het opleggen van sancties. In het Vuurwerkconvenant Overijssel 2002 heeft de provincie Overijssel hierover afspraken gemaakt met de politie, brandweer en gemeenten. Een afsprakenlijst zorgt nu voor een uniforme regelgeving voor en controle van vuurwerkbedrijven.

Vanaf 1 maart 2004 moeten alle vuurwerkverkooppunten en - opslagplaatsen voldoen aan het nieuwe Vuurwerkbesluit. De gezamenlijke controles door de provincie, de politie, brandweer en gemeenten zullen dan opnieuw worden uitgevoerd.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel