Ingezonden persbericht


Persbericht

6 januari 2004

Logistiek centrum van Tiemex Logistics in Zevenaar wordt snel herbouwd.

Het logistieke centrum op bedrijventerrein Hengelder in Zevenaar, dat op 2 januari 2004 volledig door brand werd verwoest, zal door eigenaar Eurindustrial zo snel mogelijk worden herbouwd. Het is de bedoeling dat de huurder van het complex, Tiemex Logistics B.V., al in augustus a.s. zijn activiteiten in het herbouwde logistieke centrum hervat.

De brand heeft het logistieke complex in Zevenaar nagenoeg volledig verwoest. Hoewel bijna 120 politie- en brandweermensen bij het bestrijden van de brand betrokken waren, moet het complex, dat bestond uit 4.800 m2 op- en overslagruimte en 700 m2 kantoorruimte, als verloren worden beschouwd. Volgens de eigenaar van het complex, Eurindustrial, dekt de verzekering alle schade.

Voor Tiemex Logistics, de huurder van het pand, was de brand een bijzonder pijnlijke ervaring. Tiemex Logistics startte zijn activiteiten in 1989 en was sinds 1996 op de locatie in Zevenaar gevestigd. Vanaf die tijd is Tiemex Logistics uitgegroeid tot een internationaal opererende logistiek dienstverlener, die aan 35 mensen werk biedt en die in Nederland inmiddels circa 10.000 m2 aan opslagruimte in gebruik heeft. Het logistiek centrum in Zevenaar ging in maart 2001 door middel van een sale- en lease back constructie over naar Eurindustrial, dat zich bezighoudt met beleggingen in logistiek vastgoed. Dankzij deze transactie kreeg Tiemex de beschikking over nieuwe middelen om verdere expansie te financieren. Inmiddels waren Eurindustrial en Tiemex al begonnen met de voorbereidingen voor de uitbreiding van het complex in Zevenaar met 900 m2 op- en overslag-ruimte. Deze uitbreiding zal nu samen met de herbouw van het logistiek centrum gerealiseerd worden.
Naar verwachting kan Tiemex zijn activiteiten in augustus alweer in het nieuwe complex hervatten.

Tiemex was binnen 24 uur na het uitbreken van de brand alweer volledig operationeel, met name door de inzet en de slagvaardigheid van het gehele team. Voor de continuering van de dienstverlening is uitgeweken naar enkele bedrijfshallen van de ICN in Duiven en naar het logistiek complex van Tiemex op bedrijventerrein Bijsterhuizen in Nijmegen.
Tiemex Logistics houdt zich bezig met logistieke activiteiten. De diensten bestaan uit value added logistics, transport en distributie, warehousing en voorraadbeheer, materials handling en facturatie.


Dit persbericht is tevens te vinden op Internet: www.eurindustrial.nl

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot: Eurindustrial N.V., De VastgoedKom-pagnie b.v.: J. Pons, telefoon: 0316-343794 en Tiemex Logistics B.V.: N. Wissink 024-3452777.