Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda (6/1)

Breda dinsdag 6 januari 2004

Politie deelt 120 bekeuringen uit bij Snelheidscontrole

BREDA:Bij een snelheidscontrole op de Doornboslaan zijn maandagmiddag 650 voertuigen gecontroleerd. 120 tuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Diefstal kentekenplaten

BREDA: Zondagnacht zijn op de Roeselarestraat van een personenauto twee Poolse kentekenplaten gestolen. Het kenteken van de Skoda is FG09694.

Politie houdt man aan na bedreiging beveiligingsbeambte

BREDA: De politie heeft maandagmiddag een 34-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man bevond zich rond 13:40 uur op perron van het NS-station op het Stationsplein. Toen een beveiligingsbeamte de man wegstuurde begon hij haar uit te schelden en te bedreigen. Na verhoor is de verdachte met een Au dagvaarding heengezonden.

Politie ontruimt drie hennepkwekerijen

BREDA: De politie van team Breda Zuid-Oost heeft maandag in Bavel en Breda een onderzoek ingesteld naar hennepkwekerijen. In Bavel vonden politieagenten op de zolders van woningen aan de Lange Bunder en Haarbeemd in werking zijnde kwekerijen met in totaal ruim 300 hennepplanten. Aan de Walenburgstraat in Breda trof de politie op zolder een kwekerij aan met 250 planten.
In enkele andere woningen trof de politie de restanten van kwekerijen aan.
In samenwerking met de gemeente Breda en de woningbouwvereniging, zijn de kwekerijen ontmanteld. De twee huiseigenaren uit Bavel zijn na verhoor met een dagvaarding heengezonden. De bewoner uit Breda was tijdens de inval niet thuis en wordt later gehoord. De politie kwam in actie na anonieme tips, overlast meldingen en eigen waarnemingen.

Ontvreemde staatsloten verzilverd

ZEVENBERGEN: In de nacht van 23 op 24 december zijn bij een woninginbraak aan de Schansdijk 8 loten van de Staatsloterij gestolen. De dader heeft maandag deze loten bij een winkel in Bergen op Zoom te verzilverd. De politie stelt een onderzoek in.

Politie stelt onderzoek in naar toedracht vuurwerkletsel

MOERDIJK: De politie van het team Moerdijk stelt een onderzoek in naar aanleiding van een aangifte van zwaar lichamelijk letsel ten gevolge van vuurwerk. Het incident vond plaats in de nacht van oud- op nieuwjaar in het Arie de Witpark. Een 37-jarige inwoner van Willemstad deed maandag namens zijn zoon aangifte bij de politie.

Het 10-jarig zoontje stond oudjaarsnacht bij een vreugdevuur toen vermoedelijk zelfgemaakt vuurwerk ontplofte. Door de krachtige explosie raakte hij gewond aan het gelaat en had tweede graadsverwondingen in zijn gezicht. Zijn vader is zelf verpleegkundige en heeft direct goede eerste hulp kunnen verlenen.
De jongen verbleef vijf dagen voor behandeling in het ziekenhuis. Het politie team Moerdijk stelt een onderzoek in.

Snelheidscontrole

ZEVENBERGSCHE HOEK: Bij een snelheidscontrole aan de
Driehoefijzerstraat heeft de politie dinsdagmiddag 460 automobilisten gecontroleerd. Van hen reden er 16 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

KLUNDERT: Ook in Klundert aan de Niervaartweg heeft de politie een snelheidscontrole gehouden. Van de 182 passanten reden er maar liefst 45 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Politie controleert verkeersdeelnemers

BREDA: In het district Breda heeft de politie dinsdag
verkeersdeelnemers gecontroleerd op hun rijgedrag. In Teteringen gingen op de Oosterhoutseweg en de Aanstede acht automobilisten op de bon omdat zij niet stopten voor bij het rode verkeerslicht. In het centrum van de stad werden enkele bekeuringen uitgedeeld voor fout parkeren en het niet dragen van de autogordel.

Bron: Henk Snepvangers