Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (6/1)

Bergen op Zoom dinsdag 6 januari 2004

Politie pakt Franse drugstoeristen met 5 kilo softdrugs

HOOGERHEIDE: Het A16-team van de politie heeft maandagavond twee mannen van 19 en 21 jaar uit Frankrijk aangehouden. Het tweetal reed op de Rijksweg A58 toen surveillerende agenten het rijgedrag van hen vreemd vonden. Bij controle van hun personenauto werd een grote boodschappentas met hennep aangetroffen. Bij onderzoek op het bureau bleek het te gaan om 5 kilogram. De drugs en het voertuig zijn in beslag genomen. De mannen waren op weg terug richting Frankrijk. Zij zijn in verzekering gesteld.

Diefstal uit woning

RUCPHEN: Afgelopen weekend is een inbraak gepleegd in een woning aan de Rucphensevaart. De dader is binnengeslopen via een niet afgesloten raam.
Uit de woning is geluidsapparatuur gestolen met een waarde van ongeveer 1.360,-

Inbraak in bedrijf

HALSTEREN: Maandagavond is ingebroken in een bedrijfspand aan de Canadaweg. De dader kon binnenkomen na het verbreken van een raam. Er zijn elektrische gereedschappen, een mobiele telefoon en een geldbedrag gestolen.

Politie houdt man aan voor bedreiging met vuurwapen

BERGEN OP ZOOM: Dinsdagochtend heeft de politie in zijn woning aan de Wouwsestraatweg een 33-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. De man wordt verdacht meerdere strafbare feiten gepleegd in de laatste maanden van 2003.

Op 14 augustus bedreigde de aangehouden man na een onenigheid zijn vader. Zijn ex-vrouw heeft hij gedurende enkele maanden gestalkt en meerdere keren pleegde hij huisvredebreuk bij haar. Op 24 december stal hij aan de Rijsselbergen een personenauto. Op eerste kerstdag, trof de auto-eigenaar zijn auto aan bij het station in Bergen op Zoom. De verdachte ging er in de auto vandoor, achterna gezeten door een 37-jarige inwoner van Bergen op Zoom, een vriend van de benadeelde. Na een achtervolging door Bergen op Zoom schoot de 33-jarige Bergenaar aan de Boerenweg tweemaal met een vuurwapen in de lucht. Wederom ging hij er vandoor in de gestolen auto. De rit eindigde in Rotterdam waar zijn achtervolger hem uit het oog verloor. De 37-jarige Bergenaar heeft vandaag aangifte gedaan van bedreiging.

De verdachte is in verzekering gesteld. Bij een onderzoek in zijn woning werd een alarmpistool met munitie gevonden. Het op een echt vuurwapen gelijkend pistool is in beslag genomen.

Politie houdt man aan na mishandeling

PUTTE: De politie heeft maandagmiddag een 47-jarige inwoner van Ossendrecht aangehouden. De man had eerder op de dag op een parkeerplaats aan de Antwerpsestraat een 57-jarige man uit Stabroek (België) mishandeld. De mishandeling vond plaats, na een woordenwisseling over een autoportier van de verdachte, welke tegen het autoportier van het slachtoffer aan zou zijn gekomen. Na verhoor en het betalen van een boete van 240 euro is hij in vrijheid gesteld.

Politie ontruimt hennepkwekerij

BERGEN OP ZOOM: De wijkagent van het centrum heeft dinsdagmiddag samen met een medewerker van woningbouwvereniging Wonen West-Brabant in een woning aan het Kazerneplein een hennepkwekerij ontmanteld. De beide partners kwamen in actie na klachten over stankoverlast. De 41-jarige bewoner is aangehouden. In een kamer zijn 265 hennepplanten aangetroffen. De kweekapparatuur en de planten zijn in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding heengezonden.

Bron: Henk Snepvangers