Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (6/1)

Oosterhout, dinsdag 6 januari 2004

Politie arresteert verdachte van brandstichting
GENDEREN: De politie stelde een onderzoek naar aanleiding van een brandstichting in de Kerkstraat tijdens de nacht van oud-en-nieuw. Dit resulteerde in de arrestatie van een 23-jarige man uit Genderen op dinsdag 6 januari. Op het aangestoken vuur was onder andere een personenauto gereden. Via het chassisnummer kon de politie er achter gekomen wie de eigenaar was. Deze eigenaar wordt momenteel als verdachte in de zaak verhoord.

Vrouw raakt gewond bij verkeersongeval
AALBURG: Op dinsdagochtend 6 januari behandelde de politie rond 08.10 een eenzijdig verkeersongeval. Bij dit ongeval raakte een 24-jarige vrouw uit Eethen gewond. Ze reed met haar personenauto over de Biesheuvelweg, komende uit de richting van Eethen. Op een gegeven moment is ze vermoedelijk met de rechterzijde van haar auto in de berm geraakt. Als reactie stuurde de vrouw vermoedelijk tegen, waardoor zij uiteindelijk aan de linkerzijde in de berm kwam. Hierdoor verloor zij de macht over het voertuig en vloog met haar auto over de sloot en kwam in een weiland tot stilstand. De auto raakte daarbij total loss. De automobiliste is met rug en nekklachten naar het
Elisabethziekenhuis in Tilburg overgebracht.

Poederbrief in Dongen
DONGEN: In een bedrijfspand aan de Gerardus Majellastraat is op dinsdagmiddag 6 januari een poederbrief aangetroffen. In de brief zat een wit / crèmekleurig poeder en een foto van Saddam Hoessein met het opschrift Prettige Feestdagen. De politie sloot uit voorzorg het bedrijfspand af, waarbij de drie medewerkers van het bedrijf in het pand in quarantaine gehouden werden. De GGD heeft de drie personen onderzocht en zorggedragen voor ontsmetting. De aanwezige brandweer heeft de poederbrief veilig gesteld. De brief gaat naar een laboratorium in Lelystad voor nader onderzoek. Uit de poststempel is op te maken dat de brief vermoedelijk in Nederland is gepost. De brief was geadresseerd aan een voormalige huurder van het bewuste bedrijfspand.

Drie woninginbraken in Raamsdonksveer
RAAMSDONKSVEER: Dinsdagnacht 6 januari rond 05.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Sandoel te Raamsdonksveer. Bij een raamkozijn waren gaatjes geboord. Via de gaatjes was het raam ontgrendeld. De nog onbekende daders doorzochten daarna de woning. De bewoner werd in zijn slaap gewekt door inbraakgeluiden. Toen hij ging kijken waren de daders al gevlogen. De man trof buiten spullen aan die waren gestolen uit een andere woning in dezelfde straat. Bij deze woning had men het slot van de achterdeur afgebroken. Ook hier was de bewoner wakker geworden. Hij zag toen twee personen weglopen. Ook in de Grote Kerkstraat werd ingebroken door de achterdeur open te breken. De politie heeft in de directe omgeving van de betrokken woningen een buurtonderzoek ingesteld. Een aantal personen heeft daarbij bijzonderheden aan de politie gemeld, op basis waarvan de politie verder kan rechercheren. Verder zal de technische recherche nog een sporenonderzoek instellen. Wat er uit de woningen werd gestolen is nog niet helemaal bekend. Wel staat vast dat de buit zeer gering is.

Auto gestolen
RAAMSDONKSVEER: De politie nam een aangifte op van diefstal auto. Vanuit de Grote Kerkstraat werd in de nacht van dinsdag 6 januari een rode Opel Vectra gestolen. Het kenteken van de auto luidt YZ-90-PD. De politie heeft de auto internationaal als gestolen voertuig gesignaleerd.

Agenten houden autogordelcontrole
DORST: Op 5 januari 2004 hield politie tussen 13.00 uur en 17.00 uur een autogordelcontrole op de Rijksweg in Dorst. Er werden in totaal 115 voertuigen gecontroleerd. Zeven automobilisten kregen een bekeuring van 40,- omdat zij de gordel niet droegen. Van een auto bleek de verplichte APK keuring te zijn verlopen. De bestuurder van deze auto kreeg daarvoor proces-verbaal.

Bron: Jeroen Steenmeijer