Ingezonden persbericht


Persbericht
---


Metro enige krant met stijgende oplage


Amsterdam, 6 januari 2004

De gratis krant Metro is het enige landelijke dagblad, waarvan de oplage in het derde kwartaal is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit de cijfers van HOI (Het Oplage Instituut).

Zette Metro in het derde kwartaal van 2002 nog 233.220 kranten per dag uit, dit jaar steeg dat tot 261.410. Dat betekent een stijging van 12 procent. Andere landelijke dagbladen zagen hun oplage dalen met tussen de drie (Telegraaf) en negen procent (Trouw). Ook de andere gratis krant, Spits, verloor vijf procent van de oplage.
Metro's algemeen directeur Silvio de Groot is verheugd over de cijfers: "Ze bevestigen wat wij al lang weten: dat Metro op vele fronten erg goed bezig is. Want niet alleen op de lezersmarkt hebben we in 2003 gescoord, ook op de adverteerdersmarkt ging het fantastisch."

---


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Silvio de Groot, Algemeen Directeur, 020 - 511 4000.

Metro wordt in Nederland van maandag t/m vrijdag in een oplage van 335.000 en op zaterdag in een oplage van 200.000 gratis verspreid via de NS-stations, RET Rotterdam, enkele universiteiten, veerdiensten, ziekenhuizen en parkeergarages. De 1.273.000 lezers (NOM PrintMonitor, mei 2002-april 2003) zijn over het algemeen jong, welstandig, goed opgeleid en werkzaam of studerend.

Metro is het grootste gratis dagblad van de wereld. Metro wordt uitgegeven in 29 edities in 16 landen in 14 talen: Stockholm, Praag, Gothenburg, Hongarije, Nederland, Helsinki, Malmö, Santiago, Philadelphia, Toronto, Rome, Milaan, Warschau, Athene, Montreal, Barcelona, Boston, Madrid, Kopenhagen, Aarhus, Parijs, Marseille, Lyon, HongKong, Seoel, Zaragoza, Valencia, Pusan en La Coruna.