Gemeente Eindhoven

Persbericht: 6 januari 2004, no. 5

Exploitatie fietsenstallingen van Ergon naar gemeente

Het college van B en W wil de exploitatie van de bewaakte rijwielstallingen bij het 18 Septemberplein en het winkelcentrum Woensel overnemen van de Ergon Bedrijven. Tot nu verzorgde Ergon Bedrijven zowel beheer als exploitatie van die stallingen maar Ergon wil voor de exploitatie niet langer verantwoordelijk zijn.

Afgelopen jaar heeft de gemeente plannen gemaakt en ingevoerd om de bedrijfsvoering van de zes bewaakte rijwielstallingen in de stad, ook die welke al langer door de gemeente zelf worden geëxploiteerd, professioneler aan te pakken. Het gaat om de bewaakte stallingen 18 Septemberplein, winkelcentrum Woensel, Kerkstraat, Begijnhof, Heuvelgalerie en Stationsplein.

Een van de doelstellingen van de professionalisering was het realiseren van een eenduidige en dus herkenbare aanpak voor alle stallingen, wat onder meer tot uiting komt in overeenkomstige tarieven en openingstijden. Daarnaast diende de service beter afgestemd te worden op de behoeften van de fietsers.

Als gevolg daarvan zullen de stallingen aan het 18 Septemberplein en de Kerkstraat langer open zijn: het 18 Septemberplein van 7.45 uur tot 18.45 uur (koopavonden tot 21.30 uur en koopzondagen tot 17.30 uur); en Kerkstraat tot 18.30 uur (koopavonden tot 21.30 uur en koopzondagen tot 17.30 uur).

Omdat de capaciteit van de stallingen aan de Kerkstraat en de Heuvelgalerie voldoende is voor die kant van het centrum, zal de bewaakte stalling aan het Begijnhof worden gesloten. Om de exploitatietekorten terug te brengen wordt aan de Raad een stapsgewijze verhoging van de tarieven voor incidentele bezoeker voorgesteld. Regelmatige gebruikers kunnen tegen een aantrekkelijk tarief een halfjaarabonnement aanschaffen.

© 2003 Gemeente Eindhoven