Gemeente Eindhoven

Persbericht: 6 januari, no. 6

Extra geld voor onderhoud particuliere woningen

Het college van B & W wil een bedrag van 850.000 euro uittrekken om de Verordening STONE (Stimulering Onderhoud Eindhovense Particuliere Woningvoorraad) voort te zetten.

Via de Verordening STONE kunnen particuliere huiseigenaren ondersteuning en begeleiding krijgen bij collectief onderhoud. De Verordening STONE is een bijzonder succesvol instrument gebleken bij integrale wijkvernieuwing. Sinds de regeling van kracht is hebben 1570 panden geprofiteerd van de regeling. Ook buurtorganisaties zijn enthousiast en zijn bereid een actieve rol te spelen bij het benaderen van particuliere eigenaren.

Voor realisering van de doelstellingen van de Verordening STONE was voor de periode 2002 tot en met 2004 2.5 miljoen euro beschikbaar. Als gevolg van de grote belangstelling van particuliere huiseigenaren voor de regeling, is er onvoldoende geld over om de regeling tot het einde van de planperiode (2004) te kunnen voortzetten.

Wethouder Schreurs van (onder meer ) Stads- en wijkvernieuwing is dermate enthousiast over de resultaten van STONE dat ze voortzetting uiterst wenselijk noemt. Voorstel aan de Raad is nog eens 850.000 euro vrij te maken om STONE tot eind 2004 te kunnen voortzetten. Inmiddels wordt ook al gesproken over voortzetting van de Verordening STONE ook na 2004.

© 2003 Gemeente Eindhoven