Rabobank Nederland

Rabobank minstens 10% netto winstgroei in 2003 Rabobank Nederland, 06/01/2004 17:51
---

"De Rabobank Groep heeft in 2003 'uitstekend" gepresteerd. Dat zei drs. Bert Heemskerk, voorzitter van de raad van bestuur, tijdens de nieuwjaarsrecepties voor de medewerkers van Rabobank Nederland in Utrecht en Eindhoven. "Collectief hebben we een heel goed resultaat neergezet", aldus Heemskerk. "Al met al zal het netto-groepsresultaat over 2003 een stijging met tenminste tien procent laten zien."

De bestuursvoorzitter beklemtoonde dat het succes van de Rabobankgroep vele vaders heeft, maar hij noemde in dit verband met name de aangesloten lokale Rabobanken ("ondanks tegenzittende economie, toch een groei in omzet"), Rabobank International ("hard op weg de Food & Agribank van de Verenigde Staten te worden"), verzekeraar Interpolis ("weer terug"), Robeco ("mooie cijfers"), leasedochter De Lage Landen ("continuing success story") en Alex ("sterk").

Als successen van het afgelopen jaar noemde Heemskerk ook de wederom sterke ledengroei bij de aangesloten banken (van ruim één miljoen eind 2002 naar circa 1,3 miljoen eind 2003), de uitverkiezing van de Rabobank tot 'bank van het jaar' voor de grootzakelijke markt en de samen met de aangesloten banken vastgestelde 'Visie Rabobank 2005+' om te komen tot lokale opschaling waar dat nodig en gewenst is.