Microsoft


Microsoft kondigt Office 2004 for Mac en Virtual PC for Mac versie 7 aan

Microsoft viert twintig jaar softwareondersteuning voor de Mac met nieuwe versies.

Schiphol-Rijk, 6 januari 2004 - Microsoft kondigt Office 2004 for Mac aan, de geheel vernieuwde versie van Microsoft productiviteitssuite voor mensen die met Apple Mac-computers werken. Met Office 2004 for Mac kunnen gebruikers eenvoudiger en beter informatie creëren, beheren en communiceren. Microsoft kondigt gelijktijdig ook Virtual PC for Mac versie 7 aan, die volledig G5 compatibel is. Deze nieuwste versie van de populaire PC-emulator voor de Mac zorgt ervoor dat Mac-gebruikers nu nog beter gebruik kunnen maken van Windows-toepassingen.

Microsoft Office for Mac 2004 is volledig afgestemd op de behoeften van gebruikers op het gebied van informatiebeheer en samenwerking met anderen. Het nieuwe Project Center biedt in één oogopslag een compleet overzicht van alle e-mails, bestanden, contacten, vergaderingen en taken die bij verschillende projecten behoren. Deze informatie kan de gebruiker vervolgens eenvoudig delen met anderen. Een andere innovatie is de notitiebloklay-out voor Word, waarmee gebruikers zeer eenvoudig aantekeningen kunnen maken en belangrijke informatie kunnen markeren. Ook kunnen ze hiermee geluidsopnamen in een Word document bewaren. Dankzij nieuwe compatibiliteitsrapporten kunnen ze probleemloos Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden uitwisselen met gebruikers van oudere versies van Office for Mac, of met Windows-gebruikers.

Microsoft zet met deze aankondiging haar inmiddels twintigjarige traditie als hoogwaardige Mac software ontwikkelaar voort, die in 1984 werd gestart met de introductie van Microsoft Word for Mac.

Microsoft Office for Mac 2004 komt in drie verschillende edities beschikbaar:

* Microsoft Office 2004 for Mac Standard Edition - deze bevat Word 2004, Excel 2004, PowerPoint 2004, Entourage 2004 en MSN® Messenger 4.0;

* Microsoft Office 2004 for Mac Student and Teacher Edition - deze biedt dezelfde toepassingen als de Standard Edition, en kan door scholieren, studenten en leraren op drie Macs worden geïnstalleerd;

* Microsoft Office 2004 for Mac Professional Edition - naast alle toepassingen uit de Standard Edition biedt deze editie ook Microsoft Virtual PC for Mac Version X met Windows® XP Professional.

De verschillende edities van Office 2004 for Mac komen in het tweede kwartaal van 2004 beschikbaar.

Virtual PC for Mac versie 7 met Windows XP Professional, klaar voor G5 series
De nieuwe Virtual PC for Mac versie 7 is bestemd voor Mac-gebruikers die ook met Windows-applicaties willen werken. Deze software biedt toegang tot Windows-software, netwerken en apparaten. Virtual PC versie 7 met Windows XP Professional zal voor de eerste keer als onderdeel van Office 2004 for Mac Professional Edition worden geleverd. Daarnaast komt een stand-alone versie van Virtual PC for Mac versie 7. De producten zullen in het tweede kwartaal van 2004 beschikbaar komen. De nieuwe versie brengt verbetering, op het gebied van prestatie en gebruiksvriendelijkheid en is volledige compatibel met de Macintosh G5.

Upgradegarantie Office 2004 for Mac
Gebruikers die nu al Office for Mac willen gebruiken, kunnen de huidige versie (Office v. X. for Mac) aanschaffen, zonder zich de voordelen van de nieuwe versie te ontzeggen. Tot 30 dagen na de beschikbaarheiddatum van Office 2004 for Mac, zullen zij de nieuwe versie geheel gratis* kunnen aanvragen. Wie nu Office for Mac koopt kan ook eenvoudig upgraden naar een hogere editie. Hiervoor bestaan de volgende mogelijkheden:
Van Office v. X. for Mac Standard Edition naar Office 2004 Professional Edition: EUR 76.**
Van Office v.X. Student and Teacher Edition naar Office 2004 Standard Edition: EUR 76.**
Van Office v. X. Student and Teacher Edition naar Office 2004 Professional Edition: EUR 110.**


* Excl. verzendkosten

** Verwachtte verkoopprijs, inclusief BTW
Meer informatie is te vinden op www.microsoft.com/mac/.

Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.