Rijn & Venen 10.30 uur

Utrecht 06-01-2004 - Persberichten district Rijn & Venen

Onder invloed
VINKEVEEN Op dinsdag 6 januari is een 37-jarige automobilist uit Amsterdam bekeurd voor het rijden onder invloed. Omstreeks 02.50 uur reed de Amsterdammer over de Herenweg, waarbij hij slingerde, afremde en daarna weer optrok. Dankzij zijn vreemde rijgedrag werd de man aan de kant gezet, waar uit controle bleek dat de man hoogstwaarschijnlijk onder invloed van alcohol was. De 37-jarige man werd meegenomen naar het bureau waar hij bij een ademanalyse 340 ug/l blies. De man kreeg een bekeuring van 190,- en een rijverbod van 2 uur.

Verkeerscontrole
MAARSSEN Op maandag 5 januari is een algemene verkeerscontrole gehouden op de Maarssenbroekseslag en Verbindingsweg. De controle werd gehouden tussen 15.15 uur en 16.15 uur. Er werden 8 bekeuringen uitgeschreven. Er werden 5 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel tijdens het rijden, 2 automobilisten kregen een bekeuring voor het voeren van mistverlichting en één bekeuring werd uitgeschreven aan een automobilist omdat de APK van zijn auto was verlopen.

Fietsverlichtingscontrole
MAARSSEN Op maandagochtend 5 januari is een fietsverlichtingscontrole gehouden bij de tunnel Antilopespoor en het bruggetje Bisonspoor te Maarssen. De controle werd gehouden omstreeks 07.00 uur. Er zijn 17 bekeuringen uitgeschreven voor het niet goed voeren van fietsverlichting.

MAARSSEN Op maandagavond 5 januari is een fietsverlichtingscontrole gehouden op het Bisonspoor en Duivenkamp. De controle werd omstreeks 20.00 uur gehouden. Er werden 20 fietsers bekeurd voor het niet voeren van voor- en/of achterverlichting.

Verkeerscontrole
MIJDRECHT Op maandag 5 januari is tussen 14.45 uur en 15.45 uur een verkeerscontrole gehouden op Hofland. Er zijn vier bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten voor het niet dragen van een gordel, gladde banden, het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs en een verlopen APK van de auto.

Verkeersongeval met letsel
ZEGVELD Op zaterdag 13 december was een 21-jarige inwoner van Zegveld betrokken bij een eenzijdig ongeval op de Milandweg. Hierbij raakte de man gewond en werd met diverse fracturen aan zijn benen naar het ziekenhuis gebracht. De verdenking bestond dat de man onder invloed was van alcohol, waarna een bloedproef werd afgenomen. Uit het bloedonderzoek bleek dat de Zegvelder zich niet schuldig had gemaakt aan het rijden onder invloed. Tegen de 21-jarige man wordt daarom geen proces-verbaal opgemaakt.