Utrecht stad 10.25 uur

Utrecht 06-01-2004 - Persberichten district Utrecht stad

Preventief fouilleeractie
UTRECHT De politie van het district Utrecht noord heeft maandagavond- en nacht een preventief fouilleeractie uitgevoerd in de omgeving van de Amsterdamsestraatweg.

Tussen 18.45 en 20.00 uur werden in de omgeving van de Amsterdamsestraatweg 62 personen en 40 voertuigen gecontroleerd. De politie trof bij twee minderjarige jongens nieuwe kleding in plastic zakken aan. De jongens konden niet verklaren hoe zij aan de kleding gekomen waren. Zij werden aangehouden.

In de omgeving van de Balkstraat, de Oude Pijlsweerd en het station Overvecht werd gecontroleerd op fietsverlichting. In totaal schreef de politie vijf bekeuringen uit. Op het Zandpad werd tussen 22.00 en 22.40 uur gecontroleerd. Hier werden 10 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. Later op de avond en in het begin van de nacht werd er wederom gefouilleerd op de Amsterdamsestraatweg. Met 13 politiemensen werden toen 70 personen, 33 voertuigen en een koffiehuis gecontroleerd. Hierbij werd niets aangetroffen. Bij de controle in het koffiehuis kreeg de politie van zowel de eigenaar als het aanwezige publiek positieve reacties.

Vernieler aangehouden
UTRECHT Op de Damstraat heeft de politie een man aangehouden voor het vernielen van autoruiten.

Door getuigen werd in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 januari naar de politie gebeld omdat een man in de Damstraat autoruiten aan het vernielen was. Ter plaatse zagen agenten een 19-jarige man uit Utrecht lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. De man werd aangesproken en aangehouden. Op het bureau kwam tijdens de fouillering nog een kleine hoeveelheid verdovende middelen uit zijn jas.

In de omgeving van de Damstraat werden twee voertuigen aangetroffen waarvan enkele ruiten waren ingeslagen.

Bestuurder onder invloed
UTRECHT - De politie heeft op de Wulverhorstlaan een man aangehouden die onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Op maandag 5 januari omstreeks 22.00 uur zagen agenten tijdens de surveillance een voertuig over de Wulverhorstlaan rijden. De agenten gaven de 31-jarige bestuurder uit Utrecht een stopteken, omdat het rijgedrag van de man daar aanleiding toe gaf. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 270 ug/l uit. Met een bekeuring van 190,- en een rijverbod van een uur werd hij naar huis gestuurd.

Straatroof
UTRECHT Maandagavond vond op het perron van het Centraal Station een straatroof plaats, waarbij een mobiele telefoon werd gestolen.

Een 19-jarige vrouw uit Utrecht stond omstreeks 19.30 uur op het perron te wachten op haar trein. Op het moment dat zij wilde instappen werd haar mobiele telefoon uit haar handen gegrist. Het slachtoffer zag dat een onbekende jongen er van door ging met haar GSM. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel. : 0900 88 44.

Aantreffen hennepkwekerij
UTRECHT - De politie heeft maandagavond onder een pand in Utrecht een hennepkwekerij ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie ging de politie omstreeks 20.45 uur polshoogte nemen onder een pand aan de Abel Tasmanstraat. Ter plaatse werd duidelijk dat onder het pand een in gebruik zijnde hennepkwekerij aanwezig was. In totaal werden 675 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. De politie kon ter plaatse een 47-jarige man uit Wijk Bij Duurstede aanhouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de kwekerij.

Winkeldieven aangehouden
UTRECHT- De politie heeft maandagmiddag bij een winkel een man en vrouw aangehouden voor het stelen van parfum.

Omstreeks 15.45 uur zag de beveiliging van een winkel aan de St. Jacobsstraat dat twee personen parfum wilde stelen en zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten. De beveiliging greep in en hield een 26-jarige man en een 28-jarige vrouw beiden uit Utrecht aan. De inmiddels gearriveerde politie heeft het tweetal voor verhoor meegenomen naar het bureau.