Binnensticht 10.55 uur

Utrecht 06-01-2004 - Persberichten district Binnensticht

Onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 januari werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.35 uur controleerden politiemensen op de Rosariumlaan een 21-jarige automobilist uit Doorn. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 335 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg een bekeuring van 190,- en een rijverbod van twee uur.

Twee gewonden

ZEIST Op maandag 5 januari raakten twee personen gewond bij een aanrijding.

Rond 18.15 uur reed een 53-jarige automobilist uit Zeist over de Schaerweijdelaan in de richting van de Utrechtseweg. Bij de kruising met de Oude Arnhemseweg reed hij gedeeltelijk de kruising op. Op dat moment reed vanaf rechts een 38-jarige automobiliste uit Zeist dezelfde kruising op, met een aanrijding tot gevolg. Vanaf links naderde een 37-jarige automobilist uit Zeist. Door de aanrijding kwam de 38-jarige automobiliste op het weggedeelte voor de 37-jarige Zeistenaar terecht, waarna ook zij in botsing kwamen.

De 53-jarige Zeistenaar en zijn 59-jarige passagiere uit Zeist werden per ambulance naar het UMC gebracht. De vrouw werd met behulp van een wervelplank uit de auto gehaald. Zij had letsel aan haar hoofd. De man had last van zijn borst. De autos van de Zeistenaar en van de 38-jarige Zeistse automobiliste moesten worden weggesleept.

Gewapende overval

ZEIST Op maandag 5 januari werd een gewapende overval gepleegd.

Rond 17.40 uur kwam een man een bedrijf aan de Aalscholverlaan binnen. Hij bedreigde een medewerker en klanten met een vuurwapen. De medewerker en klanten moesten geld afstaan. Vervolgens vertrok de overvaller en liep weg.

De verdachte was een licht getinte man, lengte 1.60 1.70 meter, ± 23 jaar oud. Hij had een zwarte broek en een zwart ski-jack aan. Tevens droeg hij een zwarte wollen muts. Hij liep via de achterzijde van het pand weg.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.