Lekstroom, 11.10 uur

Utrecht 06-01-2004 - Nieuwsberichten, district Lekstroom

Politie houdt geweldplegers aan

HOUTEN De politie heeft naar aanleiding van een openlijke geweldpleging vier inwoners van Houten aangehouden. De verdachten 17, 18, 20 en 21 jaar, maakten deel uit van een groep die een andere groep opzocht op het Imkerspad in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 januari 2004. Voordat de groepen elkaar troffen op het Imkerspad, was er al een handgemeen geweest op het Rond maar dat scheen gesust te zijn.

Bij het treffen zou gebruik zijn gemaakt van een kettingslot en een mes. Een 17-jarige inwoner van Houten liep letsel op aan zijn hoofd en moest behandeld worden in het ziekenhuis. De politie heeft, naast de verklaringen van de verdachten, ook verklaringen opgenomen van tien getuigen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werden de verdachten van 17 en 20 jaar in afwachting van hun rechtszaak in vrijheid gesteld. De twee andere verdachten van 18 en 21 jaar, worden vandaag voorgeleid bij de rechtbank te Utrecht.

Chauffeurs gewond

NIEUWEGEIN Een 36-jarige vrachtwagenbestuurder uit Klazienaveen en een 37-jarige vrachtwagenbestuurder uit Eindhoven moesten maandagavond omstreeks 23.05 uur opgenomen worden in het Antonius ziekenhuis omdat zij giftige dampen hadden ingeademd.

De twee waren aan het werk op het terrein van een transport en overslagbedrijf aan Veldwade toen een tien liter vat met formaline lek sloeg. Door de vrijgekomen dampen raakte de 37-jarige Eindhovenaar onwel. De Klazienavener, die zijn collega te hulp schoot, raakte eveneens onwel.

Brandweer en politie waren snel ter plaatse en namen de eerste maatregelen. Onder meer werd het gebied afgezet, maar niemand behoefde geëvacueerd te worden. De brandweer wist het lek geraakte vat veilig te stellen in een overmaats vat, waarna het gebied weer vrijgegeven kon worden. De twee bestuurders werden ter observatie opgenomen in het ziekenhuis.

Brand in lift

NIEUWEGEIN Op maandagavond omstreeks 19.25 uur ontstond er brand in een lift van een flatgebouw aan de Sluyterslaan. Bewoners van tien woningen moesten in verband met de rookontwikkeling tijdelijk hun woning verlaten. Er raakte niemand gewond.

Na ongeveer een kwartier was de brand onder controle. Er was behoorlijke brand- en rookschade ontstaan aan de lift, de hal op de begane grond en op de eerste en de tweede verdieping.

Medewerkers van de stichting Salvage kwamen ter plaatse en inventariseerden samen met personeel van de woningbouw de schade. De politie stelt een onderzoek in naar het ontstaan van de brand waarbij brandstichting niet wordt uitgesloten.

Aangehouden voor vervalsing

NIEUWEGEIN Op maandagavond omstreeks 20.45 uur is een 17-jarige inwoner van Utrecht aangehouden op verdenking van vervalsing. De Utrechter werd in de tram op Weerdstede gecontroleerd en bleek geen geldig plaatsbewijs te bezitten.

Bovendien had hij geen geldig identiteitsbewijs en toen hij zijn ov-studentenkaart toonde, bleek deze mogelijk vervalst te zijn. Tegen de Utrechter wordt proces-verbaal opgemaakt.