Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 06-01-2004 - 16.00 uur

Alkmaar en omgeving

Snelheidsduivel raakt rijbewijs kwijt.
Heerhugowaard, maandag 5 januari 2004.
Maandagavond werd een 22-jarige bestuurder van een personenauto uit Heerhugowaard, 'Ridder te voet' omdat hij zijn rijbewijs in moest leveren. De man reed over de Oosttangent waarbij de snelheid van zijn auto werd vastgesteld op 112 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Gezien deze grove snelheidsovertreding werd zijn rijbewijs ingevorderd en moest de man zijn weg lopend vervolgen.

Sieraden gestolen uit woning
Akersloot, maandag 5 januari 2004.
Maandagavond tussen 19.30 en 21.30 uur werd ingebroken in een woning aan het Molenpad. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. Volgens de bewoner zijn er verschillende sieraden uit de woning weggenomen.

Verkeerscontrole
Heerhugowaard, maandag 5 januari 2004.
Maandagavond werd een verkeerscontrole gehouden op de Jan Glijnisweg. Tijdens deze controle werden zes bestuurders bekeurd in verband met een snelheidsovertreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Daarnaast werden zes autobestuurders bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen en kregen twee fietsers een bekeuring omdat zij geen of geen goede verlichting voerden.

Dronken autobestuurder betrokken bij aanrijding Alkmaar, dinsdag 6 januari 2004.
In de nacht van maandag op dinsdag vond een eenzijdig ongeval plaats op de Kennemersingel. De bestuurder van een personenauto, een 48-jarige inwoner van Alkmaar, reed over de Kennemersingel in de richting van de Geestersingel. Volgens zijn zeggen naderde uit tegenovergestelde richting een onbekend gebleven personenauto die plotseling op zijn weghelft ging rijden. Tijdens een uitwijkmanoeuvre verloor hij de macht over het stuur en botste vervolgens tegen een paal en een hekwerk. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 750 ug/l. Dat is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid. Daarnaast bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Dit was, in verband met eerder alcoholgebruik in het verkeer, ongeldig verklaard.

Bewoner betrapt inbreker op heterdaad
Heerhugowaard, dinsdag 6 januari 2004.
In de nacht van maandag op dinsdag werd de bewoner van een woning aan de Woestijnvaraan wakker van vreemde geluiden. Toen hij naar beneden ging zag hij dat een onbekend gebleven persoon met een zaklantaarn in zijn woning scheen. Tevens bleek de dader een raam te hebben opengebroken door middel van het boren van gaatjes in het kozijn. Toen de dader zich ontdekt voelde verdween hij met medeneming van een portemonnee met een onbekende hoeveelheid geld.