Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving

Den Helder 06-01-2004 - 16.00 uur

Den Helder en omgeving

Gewapende overval op twee benzinestations
Den Helder, maandag 5 januari 2004.
Op maandagavond om 21.30 uur heeft een onbekend gebleven man een gewapende overval gepleegd op een benzinestation aan de Jan Verfailleweg. De man bedreigde de aanwezige verkoopster met een wapen en probeerde in de kassaruimte te komen. Toen dit niet lukte vertrok hij. Hij rende weg in de richting van de Haringvlietweg. Een half uur later kwam een tweede melding binnen van een gewapende overval op een benzinestation, dit keer aan de Kievitstraat. De caissière moest onder bedreiging van een wapen de inhoud van de kassa afstaan. De man ontkwam hierna te voet en vluchtte in de richting van de Schootenweg. Het ging in beide gevallen om een negroïde man met een bromfietshelm op. De recherche onderzoekt nog of het om dezelfde daders gaat. De recherche vraagt personen die van één van de overvallen iets hebben gezien of gemerkt contact op te nemen met de politie in Den Helder via de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).

Snelheidscontrole
Den Helder, maandag 5 januari 2004.
Tussen 10.45 en 11.30 uur is op de Torplaan een snelheidscontrole gehouden. Hierbij zijn twee automobilisten bekeurd. Zij reden 63 en 66 km/u waar 50 is toegestaan.

Huiselijk geweld
Schagen, maandag 5 januari 2004.
Op maandagavond is een 62-jarige vrouw uit Schagen mishandeld. De verdachte is haar 34-jarige zoon uit Alkmaar. Het slachtoffer liep letsel op aan haar rug, armen en benen. De verdachte is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Afstand gedaan van radarverklikker
Breezand, maandag 5 januari.
Tijdens een verkeerscontrole op de Zandvaart ontdekte de politie een radarverklikker in een personenauto. De 38-jarige bestuurster uit Breezand heeft vrijwillig afstand gedaan van dit apparaatje en kreeg een bekeuring. Sinds 1 januari 2004 is het radarverklikkerverbod van kracht, dat betekent dat per die datum de aanwezigheid van een radarverklikker in of op een motorvoertuig verboden is. Bij het aantreffen hiervan krijgt de bestuurder een bekeuring en wordt het apparaatje in beslag genomen.

Drankrijder
Breezand, maandag 5 januari 2004.
Op maandagavond is op de Molenvaart een 26-jarige man uit Julianadorp aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau en blies 475 ug/l. De man kreeg een rijverbod en proces-verbaal.

Alcoholcontrole
Schagen en omgeving, dinsdag 6 januari 2004.
Tijdens een grote alcolholcontrole in onder andere Schagen, Callantsoog, Warmenhuizen en Tuitjenhorn zijn 30 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Een 23-jarige man uit Schagen blies 495 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en proces-verbaal. Twee bestuurders werden bekeurd omdat zij niet over de juiste verzekeringspapieren beschikten en een bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij zijn rijbewijs niet bij zich had.

Fietsverlichtingscontroles
Den Helder/Middenmeer,dinsdag 6 januari 2004.
De politie heeft fietsverlichtingscontroles gehouden aan de Hoornseweg in Middenmeer en aan de Graaf Willem II Straat in Den Helder. In zowel Middenmeer als in Den Helder zijn zes fietsers bekeurd voor het niet voeren van de verlichting.