Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving

Hoorn 06-01-2004 - 16.00 uur

Hoorn en omgeving

Mishandeling
Hoorn, maandag 5 januari 2004.
Op maandagmiddag omstreeks 16.40 uur werd een 15-jarig meisje mishandeld op het Stran Kentonhof in Hoorn. Het meisje was in een supermarkt en kwam daar twee jongens tegen waarmee zij eerder al onenigheid had gehad. Toen het meisje de winkel uitliep en op haar fiets stapte, werd zij van haar fiets getrokken. Terwijl zij op de grond lag werd zij meerdere malen tegen haar benen geschopt. Ook werd zij met haar hoofd tegen de stoep geslagen. Het meisje moest zich onder doktersbehandeling laten stellen met diverse schaafwonden en een hersenschudding. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van beide verdachten.

Alcoholcontrole
Spanbroek, dinsdag 6 januari 2004.
Op dinsdagmorgen omstreeks 01.20 uur werd op de Spanbroekerweg in Spanbroek een automobilist gecontroleerd. De 28-jarige man uit Schermerhorn bleek alcohol te hebben gehad. Hij blies 660 ug/l. Dat is drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Inbraak in woning
Zwaag, dinsdag 6 januari 2004.
Op dinsdagmorgen werd tussen 05.30 en 06.10 uur ingebroken in een woning aan de Ossenweide te Zwaag. Bij de inbraak werd een portemonnee en sleutels van twee personenauto's buit gemaakt. De inbrekers gingen er vervolgens met de beide auto's vandoor. Het ging hier om een grijze Toyota Corolla met kenteken 69-LL-RB en een groene Mercedes E220CDI met kenteken 48-JL-BD.