Politie Groningen

Persberichten dinsdag 6 januari 2004

Provincie Groningen. 06-01-2004 -

Groningen: snelheidscontrole
De politie heeft maandagochtend op de Rijksweg, de Provincialeweg N360, een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 827 voertuigen de snelheidsmeter. Hiervan reden 60 bestuurders te hard. De snelste rijder reed 73 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. De controle duurde 1,5 uur.

Groningen: diefstal uit verfwinkel
Een onbekende man heeft maandagmiddag uit een verfwinkel aan de Pottebakkersrijge geld gestolen. De dief kwam de winkel binnen en liep direct naar de toonbank. Daar opende hij de kassa en nam een onbekend geldbedrag weg. Twee personeelsleden zagen de winkeldief nog net wegrennen. Een van de personeelsleden kon de dader op de Kraneweg achterhalen. Hierop dreigde de man met een mes in de richting van het personeelslid en kon hij vervolgens met de buit ontkomen. Een zoektocht van de politie bleef zonder resultaat. De politie heeft enkele getuigen gehoord en beschikt over een goed signalement van de dader.

Groningen: snelle rijder moet rijbewijs inleveren
De politie heeft maandagavond op de Beneluxweg een 31-jarige man uit Ten Post bekeurd voor te hard rijden. De automobilist reed op de oostelijke ringweg 128 km/uur, waar 70 km/uur is toegestaan. Hij reed zodoende 58 km/uur te hard. De politieagenten vorderden hierop zijn rijbewijs in.

Groningen: automobilist met XTC-pillen aangehouden
De politie heeft na een verkeerscontrole op de Grote Beerstraat een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor de Opiumwet. De Stadjer bestuurde een auto en verleende aan een politieauto geen voorrang. Hierop werd de man in zijn auto gecontroleerd. Bij navraag bleek dat de automobilist reed terwijl hem het rijbewijs was ontzegd. De politieagenten wilden hierop de verdachte fouilleren, maar zette hij het op een lopen. Tijdens zijn vlucht gooide de Stadjer een zakje op straat. De dienders konden de man even later achterhalen en aanhouden. In het zakje troffen de agenten bijna 1000 XTC-pillen aan. De verdachte werd ingerekend en ingesloten. De harddrugs werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in. De Stadjer zal vandaag worden gehoord.

Kolham: auto in de sloot
Bij het benzinestation aan de A7 bij Kolham is maandagavond een 36-jarige automobilist uit Scheemda met de auto in de sloot geraakt. Hij liep daarbij ernstig rugklachten op. Hij is voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Het ongeval ontstond toen hij de afrit naar het benzinestation opreed en daarbij in de berm raakte. Hij verloor daardoor de macht over het voertuig en belandde in de sloot. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd.

Hoogezand: alcomobilist moet rijbewijs inleverenn
Een 62-jarige automobilist uit Hoogezand is maandagnacht op de Gorechtlaan in zijn woonplaats tegen de lamp gelopen. Tijdens een routinecontrole blies hij boven de toegestane limiet. Aan het politiebureau bleek dat hij bijna 1.6 promille alcohol in zijn bloed had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Musselkanaal: snelheidscontrole A G Wildervanckweg
Maandagavond werden er op de A G Wildervannckweg bij Musselkanaal met de lasergun diverse steekproeven gehouden op een weggedeelte waar maximaal 100 km/u mocht worden gereden. Zes automobilisten werden bekeurd voor een te hoge snelheid. Een 40-jarige automobilist uit Coevorden werd proces-verbaal aangezegd voor een overschrijding met 36 km/u. Kennelijk trok hij zich daar niets van aan, want enkele kilometers verderop werd hij wederom gelaserd door een andere politieagent, nu voor een snelheid van 144 km/u. Hij werd wederom aan de kant gezet en kreeg ook hiervoor een proces-verbaal.

Meedhuizen: gewond bij ongeval
Een 84-jarige inwoonster van Delfzijl is maandagmiddag gewond geraakt toen ze op de Hoofdstraat bij Meedhuizen met haar auto tegen een boom reed. Ze is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Delfzijl. Het ongeval ontstond toen ze met een te hoge snelheid vanaf de Schaapbulterweg de Hoofdweg opreed en daardoor als het ware uit de bocht vloog. De auto raakte flink beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.