6/1 Aa & Dommel

Boxtel 06-01-2004 - .

VERKEERSCONTROLES, Vught, Haaren, Sint Michielsgestel,

De politie heeft in district Aa & Dommel diverse verkeersverkeerscontroles gehouden:

Op maandagmiddag is er een gordelcontrole gehouden op de Boxtelseweg en de Helvoirtseweg in Vught. Dertien bestuurders hebben een boete gekregen voor het niet dragen van een gordel.

Op de N65 ter hoogte van Haaren is maandagavond een 41-jarige man uit Beesd aangehouden. Achter de voorruit van zijn auto zat een radarverklikker. De man heeft een proces-verbaal gekregen en de radarverklikker is in beslag genomen.

Diezelfde avond zijn bij snelheidscontroles op de N65 ter hoogte van Vught 1400 passerende voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. 9 bestuurder reden harder dan de maximaal toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 134 km/u.

Dinsdagochtend is er aan de Hemelrijkstraat in Sint Michielsgestel gecontroleerd op het voeren van de juiste fietsverlichting. Twee fietsers hebben een bekeuring gekregen.

Een radarsnelheidscontrole is dinsdagochtend gehouden op de Bosschebaan in Sint Michielsgestel. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. Van de 99 gecontroleerde voertuigen waren 18 in overtreding. Zij krijgen een boete. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/u.

DOORRIJDEN NAAR AANRIJDING: GETUIGENOPROEP, Sint Michielsgestel

Maandagmiddag tussen 16.30 en 17.00 is een onbekende automobilist doorgereden na een aanrijding met een 12-jarige fietsster uit Sint-Michielsgestel. Het meisje fietste op het fietspad langs de Esscheweg in Sint Michielsgestel in de richting van het centrum. Uit de tegenovergestelde richting op de Esscheweg kwam een automobilist in een donkergroene Volkswagen Polo gereden. Hij sloeg rechtsaf de Hortensiastraat in. Hierbij raakte hij het meisje. Zij kwam op de motorkap terecht. Ze liep hierbij enkel schaafwonden op en haar fiets raakte zwaar beschadigd. De automobilist stapte nog wel even uit, maar reed daarna weer weg zonder gegevens uit te wisselen.

De politie is op zoek naar de onbekende automobilist in de Volkswagen Polo (Waarvan het kenteken mogelijk begint met LB) en naar getuigen van dit ongeval. Weet u meer over de automobilist of dit incident dan kunt u contact opnemen met Politie Schijndel (0900-8844, lokaal tarief).