6/1 De Leijgraaf

Uden 06-01-2004 - .

OPENSTAANDE VONNISSEN, Uden

Maandagochtend is een 34-jarige man uit Uden aangehouden op de Kraaienweg in Uden. De man had nog diverse vonnissen openstaan: voor 655,15 Euro aan boetes of 9 dagen hechtenis en een vonnis van 14 dagen hechtenis. De man is ingesloten.

WEGLOPEN NA EENZIJDIG ONGEVAL, Erp

Maandagmiddag zijn een 21-jarige vrouw uit Zabrze (Polen) en een 26-jarige man uit Baczynskiego (Polen) aangehouden. Er was een melding binnengekomen van een auto die aan de Hurkseweg in Erp tegen een boom gereden was. Daarbij zouden twee personen zijn weggelopen. De auto stond verkeersgevaarlijk. Door getuigenverklaringen kon de politie de man en de vrouw in de omgeving van het ongeval aanhouden. Na een blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Hij was vermoedelijk de bestuurder van de auto. Op het Rijbeemd in Erp trof de politie tassen aan die het paar daar waarschijnlijk achtergelaten had. In de tassen zaten diverse goederen zoals een grote hoeveelheid tandenborstels, shampoo en sigaretten. Deze goederen zijn vermoedelijk afkomstig van diefstal. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor en vervolgens in vreemdelingenbewaring gesteld.

VERKEERSCONTROLES, Veghel

Dinsdagochtend heeft de politie aan de Sluisstraat in Veghel controle gehouden op het bestemmingsverkeer. In totaal zijn 51 vrachtwagens bekeurd.

Dinsdagmiddag is een autogordelcontrole gehouden aan de Eerdsebaan in Veghel. 15 personen zijn bekeurd voor het niet dragen van een gordel in de auto. 1 automobilist heeft een bekeuring gekregen voor het achter het stuur niet handsfree bellen.

TWEE AUTOMOBILISTEN GEWOND BIJ ONGEVAL, Uden

Dinsdagmiddag raakten een 22-jarige man uit Uden en een 62-jarige man uit Uden gewond toen hun auto op een kruising van de Wilhelminastraat en de Burenstraat tegen elkaar botsten De 22-jarige man reed met zijn auto op de Burenstraat in de richting van de Veghelsedijk. Toen hij op de kruising met de Wilhelminaweg kwam, gaf hij geen voorrang aan de bestuurder die van rechts kwam en op de voorrangsweg reed. Er ontstond een aanrijding waarbij beide bestuurders nekklachten en snijwonden opliepen. Ze zijn per ambulance naar het Bernhoven Ziekenhuis in Oss gebracht. De autos zijn weg getakeld.

AANRIJDING TUSSEN FIETSSTER EN AUTOMOBILIST, Uden

Dinsdagochtend raakte een 61-jarige vrouw uit Uden gewond, toen zij met haar fiets een aanrijding kreeg met een 52-jarige automobilist uit Gemert. De man reed met zijn auto over de Aldetiendstraat en wilde de Land van Ravensteinstraat oversteken in de richting van het Kleinveld.. De vrouw fietste over de Land van Ravensteinstraat uit de richting centrum. De automobilist gaf geen voorrang aan de fietster die op een voorrangsweg reed en van links kwam. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de fietsster gewond raakte aan haar hoofd, ribben en haar bekken. Ze is per ambulance naar het Bernhoven Ziekenhuis in Veghel gebracht.

VOETGANGER AANGEREDEN, Veghel

Maandagavond is een 43-jarige vrouw uit Veghel aangereden door een auto toen zijn via de voetgangersoversteekplaats de Sluisstraat overstak Een 44-jarige automobilist uit Sint Oedenrode zag haar niet oversteken en kon niet meer op tijd remmen. De vrouw is met de ambulance naar het Bernhovenziekenhuis in Veghel gebracht en moest één nacht blijven ter observatie.