Gemeente Amersfoort

Parallelweg Amsterdamseweg opnieuw op de schop

datum: 5 januari 2004

Ruim een maand na oplevering moet de parallelweg van de Amsterdamseweg opnieuw worden opengebroken. Het gaat om het gedeelte tussen de Radiumweg en de Industrieweg. Geheel onverwacht is gebleken dat ter plekke de waterleiding te weinig capaciteit heeft om een sprinkleraansluiting te kunnen voeden. Hydron start met de werkzaamheden op maandag 12 januari. Als het weer meewerkt, kan het werk medio februari worden afgerond.

Het bericht dat de weg opnieuw moet worden opengebroken komt uiterst ongelegen. In het kader van groot onderhoud aan de Amsterdamseweg, heeft de Gemeente Amersfoort genoemde parallelweg onlangs opnieuw ingericht en bestraat. Bewoners en gebruikers waren juist erg blij met de opgeleverde werken.

De noodzaak tot het vervangen van de waterleiding kwam aan het licht bij het testen van een sprinklerinstallatie. Duidelijk werd toen dat er onvoldoende drinkwater beschikbaar is bij de onttrekking van de grote hoeveelheden water.

De aanleg van een nieuwe waterleiding is behoorlijk ingrijpend. De eerste twee weken wordt er voornamelijk gegraven. Vervolgens sluit men de leiding op één punt aan en volgt er een periode van keuren. Als het water de juiste kwaliteitswaarden heeft bereikt, worden ook alle andere huishoudens op de nieuwe leiding overgezet. De verwachting is dat genoemde werkzaamheden ca. vier weken in beslag nemen.