Politie Friesland

Politieberichten 5/1 913.00 UUR) T/M 6/1 (07.00 UUR)

Fryslan 06-01-2004 - Voor nadere informatie bureau Communicatie 0900-8844

Fryslan: inbeslagname radarverklikkers.
Op de Aldlansdyk heeft een 30-jarige automobilist uit Hurdegrayp een proces-verbaal gekregen voor een radarverklikker. De verklikker is in beslag genomen. Ook een 53-jarige automobilist uit Leeuearden, een 36-jarige automobilist uit Nijega, een 48-jarige automobilkist uit Jubbega,een 33-jarige automobilist uit De Tike, een 48-jarige automobilist uit Akkrum hebben een proces-verbaal gekregen.

Leeuwarden:Inbraak woning.
In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in een woning aan de Schalk Burgerstraat. Door het keukenraam in te slaan kwam men binnen. Vooralsnog wordt er niets vermist. Aangifte werd gedaan door een 36-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Sneek: vernieler aangehouden.
Maandag omstreeks 15.25 uur werd bij de Lemmerbrug door een getuige, verdere gegevens onbekend een 28-jarige inwoner van Sneek aangewezen, die een voordeur van een woning aan de Gele Lis zou hebben vernield.Ook zou deze getuige een klap in zijn gezicht hebben gehad van de dader. De verdachte aangehouden en naar de woning gereden. De voordeur was inderdaad vernield. Hij wilde daar naar binnen. Een 24-jarige inwoner van Sneek deed aangifte.

Burgum: aanrijding met letsel.
Maandag omstreeks 15.45 uur vond een aanrijding plaats op de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg.Een 52-jarige inwoner van Burgum, reed in een invalidewagen over de weg richting Rhala. Ter hoogte van een perceel wilde een 44-jarige vrachtautobestuurder vanuit een uitrit de weg oprijden en zag de invalidewagen niet. De 52-jarige man is per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar MCL Zuid voor onderzoek.

Sneek: winkeldief aangehouden.
Maandag omstreeks 15.15 uur werd een 46-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had in een warenhuis aan de Oostrdijk een fles port weggenomen en werd door een medewerker van de zaak aangehouden. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: rijden zonder rijbewijs, geen APK en niet verzekerd. Maandag omstreeks 16.45 uur werd op de Zuidergrachtswal een 29-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De auto was niet verzekerd en niet APK gekeurd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Franeker: brandstichting.
Maandag omstreeks 15.15 uur werd bij een bouwmarkt aan de Edisonstraat een verpakte kast in brand gestoken. Aangifte werd gedaan door een 23-jarige inwoner van Tzummarum. Uit onderzoek zou mogelijk een 49-jarige inwoonster van Franeker dit gedaan hebben. Een nader onderzoek zal worden ingesteld. Brandje door personeel geblust.

Leeuwarden: 3 winkeldieven aangehouden.
Maandag omstreeks 15.30 uur werd in een winkel aan de Centrale een drietal personen aangehouden, een 20-jarige, een 15-jarige en een 13-jarige, allen uit Leeuwarden. Zij hadden een computeronderdeel weggenomen. Na hun aanhouding werden de drie agressief. Een beveiliger en een personeelslid van de zaak zijn geschopt en gebeten. De drie overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek en zijn daarna in verzekering gesteld. Aangifte werd gedaan door een 23-jarige inwoner van Leeuwarden.

Heerenveen: inbraak in auto.
Maandag tussen 12.00 uur en 16.00 uur werd ingebroken in een geparkeerd staande auto aan de Dominee Kingweg. De ruit aan de bestuurderszijde werd ingeslagen. Uit de auto werd een radio-cdspeler en een portemonee weggenomen. In de portemonne zaten waardepapieren. Aangifte werd gedaan door een 56-jarige inwoonster van Westergeest.

Leeuwarden: vechtpartij.
Maandag omstreeks 17.00 uur vond een vechtpartij plaats op de Voorstreek. Twee mannen waren aan het vechten. Hierbij werd een 18-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De aanleiding van de vechtpartij is onduidelijk. De tweede man wist te ontkomen. Op een gegeven monent kwam er tevens een derde persoon erbij. Er werd verzet gepleegd door de daders. De aangehouden persoon werd overgebracht naar het bureau en de twee anderen wisten te ontkomen.

Drachten: inbraak school
Maandag omstreeks 18.30 uur werd ingebroken in een school aan het Schuttersveld. Met een trottoirtegel werd een ruit van de toegangsdeur aan de noordelijke zijde ingegooid. Of er iets is weggenomen is niet bekend. Aangifte werd gedaan door een 51-jarige inwoner van Drachten.

Lemmer: diefstal auto
Maandag tussen 19.30 uur en 20.30 uur had een 35-jarige inwoner van Lemmer Zijn auto geparkeerd op de Albert Koopmanstraat. ter hoogte van de sporthal. Bij terugkomst bleek de auto ontvreemd te zijn. Mazda 323 kleur rood, kenteken DS-RV-23 chassisnummer JMZBG14F200574463.

Alkdtsjerk: rijden tijdens ontzegging rijbevoegdheid.
Maandag omstreeks 21.30 uur werd op de Marwei een 31-jarige automobilist uit Dokkum gecontroleerd. Bii controle bleek dat hij reed tijdens een rijontzegging. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Oosterwolde: inbraak bedrijf.
Maandag omstreeks 01.45 uur werd melding gemaakt van een inbraak bij een bedrijf aan de Venekoterweg. Een ruit aan de achterzijde van het pand werd ingeslagen. Kasten en lades zijn doorzocht. Aangifte moet nog worden opgenomen.