AutoRai

6-1-2004

Productie nieuwe Opel Astra gestart

Maandagochtend 5 januari om 8.30 uur is bij Opel België de eerste nieuwe Opel Astra van de lijn gereden. Dit 5-deurs model in de kleur 'Ultra Blue' en met 1.6 Twinport motor is de eerste telg uit de nieuwe Astra-generatie die in de Antwerpse Opel-fabriek geproduceerd wordt.

Na de zomer komt daar de nieuwe Astra Stationwagon bij en vanaf 2005 komt ook nog de Astra 3-deurs op de assemblagelijn. Dit laatste model zal overigens voor geheel GM exclusief in Antwerpen gebouwd worden. Dit jaar zal Opel België in totaal circa 240.000 Astras produceren.

De nieuwe Astra is van bijzonder groot belang voor ons bedrijf, zegt Eddy Geysen, Voorzitter en Afgevaardigd Bestuurder van Opel België. Niet in het minst omdat onze Antwerpse fabriek als eerste GM-vestiging met de productie van dit model start. Bovendien gaat met de komst van de nieuwe Astra het grootste investeringsprogramma in de geschiedenis van Opel België gepaard. Het heeft een totale waarde van een half miljard euro en loopt nog tot en met 2005. Met de komst van de nieuwe Astra wordt onze fabriek een nog belangrijker schakel in het Europees fabricagenetwerk van General Motors. Dat wij onze positie hebben kunnen uitbouwen is in grote mate te danken aan de inzet van onze medewerkers die ook nu weer bij de productiestart van de nieuwe Astra hun internationaal gewaardeerde can do mentaliteit alle eer hebben aangedaan.