Politie Rotterdam Rijnmond

Ochtenduitgave dinsdag 6 januari 2004

* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield maandagmorgen op de Schiedamsedijk een alcoholcontrole. Tussen twee en vijf uur moesten in totaal 17 automobilisten een blaastest afleggen, waarvan één automobilist met een slok te veel op achter het stuur zat.


* DUITSERS SLACHTOFFER VAN INTERNETOPLICHTING

ROTTERDAM - Maandagavond deed een 24-jarige man uit Duitsland aangifte van oplichting via internet. De man had via een internetsite gereageerd op een aanbieding voor goedkope handtelefoons.
Toen hij dinsdagavond in Rotterdam contact legde om de aanschaf te bekrachtigen en op de Strevelsweg aan twee onbekende mannen op voorhand 4500 euro overhandigde, verdween het tweetal met het geld. De Duitser wachtte nog enige tijd op de bestelde mobieltjes en stapte vervolgens berooid naar de politie om aangifte van oplichting te doen.
Ook twee 23-jarige mannen en een 20-jarige vrouw uit Duitsland werden het slachtoffer van oplichting. Het drietal, dat ook via een internetsite had gereageerd op een aanbieding voor goedkope mobiele telefoons, raakte maandagmiddag omstreeks één uur aan twee mannen in de Sint-Andriesstraat zo'n 4800 euro kwijt.


* VERDACHTE SCHIETPARTIJ MELDT ZICH
(Zie ook persbericht maandag 5 januari)
SCHIEDAM - De recherche van district Schiedam heeft een 22-jarige man uit Rotterdam aangehouden, verdacht van de schietpartij die zondagavond plaatsvond in een woning aan de Burgemeester Honnerlage Gretelaan. De verdachte meldde zich maandagmiddag bij het politiebureau in Schiedam.
De 22-jarige Rotterdammer schoot een bezoeker van de woning neer en vluchtte vervolgens. Het slachtoffer, een 24-jarige Rotterdammer, liep een schotwond in zijn borst op en werd in een ziekenhuis opgenomen. De vermoedelijke achtergrond van de schietpartij ligt in de relationele sfeer. De verdachte is in verzekering gesteld. De recherche van district Schiedam zet het onderzoek voort.


* GASLEKKAGE
ROTTERDAM - Maandagochtend omstreeks één uur ontstond tijdens werkzaamheden een gaslek in een leiding aan de Overijselsestraat. In verband met explosiegevaar werd de Overijselsestraat ter hoogte van de Randweg tot de Groningerstraat afgesloten en werden acht woningen ontruimd. Anderhalf uur nadat het lek gedicht werd, konden de bewoners weer terug naar hun huizen.


* SHOARMABEZORGER MISHANDELD EN BEROOFD
POORTUGAAL - Maandagavond omstreeks half elf werd op de Molenweg een 30-jarige shoarmabezorger uit Rotterdam beroofd van onder meer zijn portemonnee met een paar honderd euro. Het slachtoffer werd door drie mannen benaderd, waarna onder bedreiging van een mes zijn mobiele telefoon en portemonnee werden weggenomen. Tijdens de beroving werd de 30-jarige man enkele malen geslagen en geschopt. Met de buit, stapten de verdachten in een auto en reden weg in onbekende richting.


* INBREKERS SNEL AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Maandagochtend omstreeks negen uur werden twee Rotterdammers (29 en 30 jaar oud) aangehouden nadat zij hadden ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Strijensestraat.
Politiemensen die naar aanleiding van de inbraakmelding ter plaatse kwamen konden de verdachten na een korte achtervolging op de Beijerlandselaan aanhouden.
De Rotterdammers werden overgebracht naar het politiebureau waar zij in verzekering werden gesteld.


* TAXICHAUFFEUR BEROOFD VAN ZIJN WAGEN, TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEBN

VLAARDINGEN - Een 50-jarige taxichauffeur uit Rotterdam is maandag in de namiddag op de Claudius Civilislaan door twee mannen beroofd van zijn taxi.
Omstreeks zes uur werd de chauffeur benaderd door twee mannen en onder bedreiging beroofd van zijn taxi van het merk Mercedes. Het tweetal reed in de wagen weg in de richting van de Floris de Vijfdelaan. De gealarmeerde politie stelde direct een onderzoek in in de omgeving. Dit resulteerde in de aanhouding van één van de verdachten op de Dirk de Derdelaan. Hij vertelde dat ze de taxi hadden achtergelaten op de Dr. Wiarda Beckmansingel. De tweede verdachte heeft zich korte tijd later gemeld bij de politie. De recherche van het district Waterweg stelt een onderzoek in naar het motief achter dit misdrijf. De twee verdachten, 23 en 39 jaar oud en afkomstig uit Vlaardingen zijn in bewaring gesteld.


* OVERVAL IN WONING
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen omstreeks twee uur vond een overval plaats in een woning in de Gijsingstraat. Een 20-jarige bewoonster hoorde glasgerinkel, waarna ze een onbekende man in de woning zag staan. Onder bedreiging van een vuurwapen, werden de 20-jarige vrouw en de overige bewoners, drie vrouwen (46, 17 en 16 jaar) en een 50-jarige man, gesommeerd in een kamer te wachten. Hierop doorzochten twee inmiddels in de woning binnengekomen mannen het huis. Met een hoeveelheid sieraden renden de drie overvallers de woning uit en stapten in een gereedstaande auto. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek in.


* GEWAPENDE OVERVAL CAFE
ROTTERDAM - In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks half één werd een café aan de Tollenstraat overvallen. Een nog onbekende man kwam het café binnen en bedreigde met vermoedelijk een vuurwapen het aanwezige personeelslid en klanten. Vervolgens deed de dader een greep uit kassa en ging er met een nog onbekend geldbedrag in de richting van de Noordmolenstraat vandoor.
De recherche van district Centrum stelt een nader onderzoek in.

Uitgave maandag 5 januari 2004