Ingezonden persbericht








PERSBERICHT regio Gelderland Koninklijk Horeca Nederland



6 JANUARI 2004: KINDEREN GASTHEER VAN GELDERLAND




ARNHEM, 19 december 2003 -- De Nieuwjaarsreceptie van de provincie Gelderland op 6 januari heeft dit jaar als thema 50 jaar open. In 2004 bestaat het Provinciehuis 50 jaar en dit wordt gevierd met de inwoners van Gelderland, met speciale aandacht voor de jeugd. Op de receptie zal dit ingevuld worden door de Mini Koks, een project van Gelderland in samen werking met het Duitse Nordrhein Westfalen. Op dinsdag 6 januari bent u van 16.00 tot 18.00 uur van harte welkom in het Provinciehuis aan de Markt in Arnhem.

In 2002 hebben Koninklijk Horeca Nederland en de Deutsche Hotel und Gaststatten Verband het project Mini Koks met ondersteuning van de Euregio opgezet. Barbel Hohn, minister in Nordrhein Westfalen en Henk Aalderink, gedeputeerde van Gelderland, zijn beschermvrouw en beschermheer van het project. Vandaar dat de Niewjaarsreceptie van de provincie Gelderland opgeluisterd wordt met de Mini Koks. Tijdens de bijeenkomst zullen zij de laatste hand leggen aan bijzondere hapjes die de gasten door hen gepresenteerd krijgen. De Mini Koks worden op 6 januari ondersteund door een viertal "pretkoks" van het bedrijf Pret op Recept (www.pretoprecept.nl) uit Lent.

De groep Mini Koks bestaat uit 38 Duitse en Nederlandse kinderen die 9-10 jaar oud zijn. De Nederlandse kinderen komen van de Pieter Brueghelschool in Arnhem en van de Maria Basisschool in 's Heerenberg. Met deze groep wordt iedere derde zaterdag van de maand een bijeenkomst georganiseerd, waarbij gezonde voeding, de regionale keuken en milieuvriendelijke producten in het middelpunt staan. Het kweken van eigen groenten en granen bij een ecologische boerderij met moestuin stonden al op het programma net zoals een bezoek aan een champignonkwekerij en een kaasboerderij. In 2004 bezoeken de kinderen een horecagroothandel en een fritesfabriek. Naast het informeren over producten en productiemethoden leren de kinderen iedere maand één of meerdere gerechten maken.





Vertegenwoordigers van de media zijn op 6 januari van harte welkom om naar de Nieuwjaarsreceptie van de provincie Gelderland te komen. Deze wordt tussen 16.00 en 18.30 gehouden in het Provinciehuis aan de Markt in Arnhem.


---

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht