Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

30-12-2003
Expositie Evert Meilink in gemeentehuis van Achtkarspelen

Van 7 januari tot en met 26 februari 2004 is in de hal van het gemeentehuis werk te bezichtigen van Evert Meilink uit Buitenpost. De expositie bestaat uit een aantal olieverfschilderijen en houtskooltekeningen, waarin de kraai en de vos centraal staan.

Kraaien van Evert Meilink Evert Meilink (geboren in 1960) is geboeid door kraaien. Een paar jaar geleden vond de Buitenposter een dode kraai en maakte er een serie studies in houtskool van. Ook een paar dode roeken, gevonden op het landgoed Ekenstijn bij Appingedam, nam hij mee naar huis om te tekenen. Kraaien hebben de naam zwart te zijn. Maar wie wel eens een kraai van dichtbij heeft bekeken, ziet ook grijstonen in zijn verenpak, en wanneer de zon er op schijnt, zie je soms een waas van violet, blauw of groen.

In de middeleeuwse sage van Reynaert de Vos komt ook een kraaiachtige voor, de raaf Tycelijn, het maatje van Isengryn de wolf en Bruun de beer. Jannie Jensma - Dijkema uit Buitenpost voltooide recent een hedendaagse vertaling van Reynaert. Evert Meilink maakte de tekeningen. Tijdens de expositie zijn de originelen in vitrines te bezichtigen.

De expositie is te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis in Buitenpost (Stationsstraat 18). Belangstellenden zijn van harte welkom op werkdagen van 9.00 - 12.00 uur en van 13.15 -16.00 uur (donderdag tot 18.00 uur en vrijdagmiddag gesloten).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
- mw. D. Verbeek, beleidsmedewerker Cultuur, tel. 0511 - 548645.