AFC AJAX


Ajax oefent op kunstgras
Amsterdam, 3 december 2003

Ajax speelt op 7 januari een oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo om de Koninklijke Ten Cate Winter Challenge 2004. Deze wedstrijd zal worden gespeeld op het kunstgrasveld van het Polman Stadion in Almelo. De aanvangstijd is 20.00 uur.
Vanaf woensdag 3 december zijn bij de Ajax Supportersbalie zeer beperkt kaarten verkrijgbaar voor deze wedstrijd. De prijs van de beschikbare kaartjes is: 5, -. Voor overige informatie over deze wedstrijd en de kaartverkoop verwijzen wij u naar www.heracles.nl , of bel naar 0546 - 817070.

Sinds juli 2003 beschikt het Polsman Stadion, als pilotproject van de UEFA, over een LSR® xtreme kunstgrasveld van Ten Cate Thiolon. Dankzij dit kunstgrasveld kunnen er hogere eisen worden gesteld aan het spelen van verzorgd voetbal. Een van de voordelen van dit Thiolon gras is dat het ook onder winterse omstandigheden zeer goed bespeelbaar is.

Ajax wil goed op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in kunstgras. Reeds in oktober 2001 is in samenwerking met Ten Cate Thiolon, de Amsterdam ArenA en Ajax een kunstgrasproject opgestart. Inmiddels zijn er op De Toekomst 3 kunstgrasvelden gerealiseerd, waarvan 1 indoorveld. De ervaringen van spelers, technische en medische staf worden nadrukkelijk in het project meegenomen. Belangrijk, zeker ook voor Ajax, zijn de speltechnische aspecten van een veld.

Ten Cate Thiolon draagt in belangrijke mate bij aan de ontwikkelingen in dit project. Deze specialist in kunstgrastechnologie ontwikkelde enige jaren geleden de LSR® vezel, als verbetering van de derde generatie kunstgras, waarbij velden worden ingestrooid met zand. Kunstgras met LSR® vezel wordt ingestrooid met rubber.

Dankzij de toepassing van LSR® is kunstgras tegenwoordig ook toegankelijk geworden voor sporten als voetbal, rugby en American Football waarbij de sliding een belangrijk element is. De voordelen van Thiolon LSR® boven eerdere generaties kunstgras zijn evident: betere slidingeigenschappen (lagere glijwrijving), slijtagebestendiger, milieuvriendelijker, grote kleurechtheid en hoge mate van kleurvastheid. Tegenwoordig wordt de LSR®-vezel van Ten Cate Thiolon wereldwijd beschouwd als de officieuze standaardvezel voor kunstgrasvelden.

Voor meer informatie over kunstgras en Ten Cate: www.tencate.nl