TNO



Symposium 'Alcohol van jong tot oud' (in Dutch)

Starting date: 10 December 2003 Final date: 7 January 2004

Zijn de motieven om te drinken voor jongeren anders dan voor volwassenen? Zijn de persoonlijkheidskenmerken voor drinkers anders dan niet drinkers en verschillen die kenmerken voor de diverse leeftijdsgroepen? Kan alcoholgebruik zelfs op jonge leeftijd een positief effect op de gezondheid hebben, mits de alcohol met mate gedronken wordt? Zo ja, op welke ziekten kan matig alcoholgebruik dan een positief gezondheidseffect hebben en werkt alcohol dan op dezelfde manier voor alle leeftijden?

TNO Voeding organiseert op woensdag 7 januari 2004 een symposium over de wetenschappelijke feiten en achtergronden rond het thema:

Alcohol van jong tot oud

Het programma luidt: Alcohol houdt jonge en oude bloedvaten soepel Dr A Sierksma, TNO Voeding, Zeist Alcohol verstoort de bloevatwandfunctie op korte termijn

Dr A van der Wiel, Meander Medisch Centrum, Amersfoort Alcohol smeert de persoonlijkheid? Dr L Koppes, VU Medisch Centrum, Amsterdam De eerste slok Midas Dekkers

De presentatie is in handen van Hans Böhm.

Voor dit gratis symposium bent u van harte uitgenodigd.

Het programma start om 10.00 uur en eindigt rond 12.00 uur.

Locatie: Horecava, Ingang Congrescentrum, Zaal A - Lounge A

Toegangskaarten zijn aan te vragen bij Annette Drexhage, telefoon 030 6944763 of e-mail naar Drexhage@voeding.tno.nl U kunt ook de pdf van de antwoordkaart hieronder gebruiken.

antwoordkaart Alcoholsymposium

For more information, please contact: Dr H.F.J. Hendriks T: +31 30 694 42 94 F: +31 30 694 49 28



Symposium 'Alcohol van jong tot oud' (in Dutch)