Gemeente Zwolle

Voortgang werkzaamheden A28

De eerste fase van de werkzaamheden aan diverse viaducten onder de A28 wordt dit weekeinde al afgerond. In januari wordt het werk aan de viaducten hervat.

In de afgelopen periode is gewerkt aan het verstevigen van een aantal viaducten onder de A28. De aannemer heeft alles op alles gezet om het werk dit weekeinde af te ronden, zodat er rond de feestdagen geen verkeershinder is bij de viaducten onder de A28.

Op woensdag 7 januari wordt begonnen met de werkzaamheden ten behoeve van het aanbrengen van de aanrijbeveiliging aan een aantal van de versterkte viaducten. Een aanrijbeveiliging is een voorziening aan of voor het viaduct die moet voorkomen dat te hoog beladen vrachtauto's de onderzijde van het viaduct beschadigen. In dit geval gaat het om een roodwit geschilderde, stalen bescherming die enige centimeters lager is dan de onderkant van het viaduct.

De aannemer start op 7 januari 2004 met het aanbrengen van aanrijbeveiligingen aan de onderdoorgangen Rembrandtlaan en Katerdijk (zuidelijke rijbaan). Beide wegen worden niet afgesloten, maar er zal wel verkeershinder ontstaan. Naar verwachting duren de werkzaamheden aan het viaduct Rembrandtlaan tot 19 januari en die aan het viaduct Katerdijk tot 15 januari.

Op 19 januari starten de werkzaamheden aan de onderdoorgang Rijnlaan. Deze wordt gedurende twee weken (dus tot 31 januari) geheel afgesloten voor het autoverkeer. Fietsverkeer zal met enige hinder doorgang kunnen vinden. De stadsbus zal een alternatieve route rijden.

De voortgang van de werkzaamheden is afhankelijk van het weer, met name van de minimum temperaturen. Het boren van de verankering is namelijk problematisch bij temperaturen onder de 1 à 2 graden, aangezien daarbij van water gebruik wordt gemaakt.


---