Gemeente Maassluis

Persberichten

24-12-2003

Commissie Welzijn vergadert op 7 januari

Op woensdag 7 januari komt de raadscommissie welzijn om 20.00 uur bijeen voor een openbare vergadering. De vergadering wordt gehouden in de Raadzaal van het stadhuis aan de Koningshoek. Voorzitter van deze raadscommissie is raadslid de heer J. Luijendijk.

Op de agenda van de vergadering staan de volgende onderwerpen:

Opening van de vergadering
Vaststelling van de agenda
De voorzitter stelt de leden van de commissie voor de concept-agenda definitief vast te stellen. De volgorde van de agenda kan, indien door burgers wordt ingesproken, worden aangepast.
Spreekrecht
Burgers kunnen inspreken over onderwerpen die op de agenda van de vergadering staan. Insprekers dienen bij het begin van de vergadering aanwezig te zijn en zich te melden bij de voorzitter van de commissie. De agendapunten waarover wordt ingesproken, worden zoveel mogelijk bij voorrang aan de orde gesteld. Vragenhalfuur
Direct na de aanvang van de officiële commissievergadering is er voor burgers de gelegenheid om aan de commissie vragen te stellen of opmerkingen te maken over onderwerpen die tot het werkterrein van de commissie behoren, maar niet op de agenda van de vergadering staan.
Vaststelling van de verslagen
Verslagen van de openbare vergaderingen op: 26 november en 2 december 2003.
Informatie van bestuurders en raadsleden over commissies en instellingen
Onder dit agendapunt informeren collegeleden en raadsleden de commissie over actuele ontwikkelingen in commissies en instellingen waarin zij namens de gemeente zitting hebben. Rondvraag
Uitgenodigd: mevrouw E.J. Groosman en de heren P. Hoogenraad, J.F. Koen en A.G.M. Keijzer
Raadsvoorstel Subsidiëring ID banen 2004 Vooruitlopend op de in het kader van de Wet Werk en Bijstand vast te stellen reïntegratieverordening wordt de gemeenteraad voorgesteld in te stemmen met de afbouw van het aantal vaste gesubsidieerde banen tot 30. Om gedwongen ontslagen onder werknemers met een ID baan te voorkomen zal de raad worden voorgesteld om het subsidiebedrag per baan in 2004 gelijk te houden aan de subsidie in 2003.
Uitwerking motie begroting 2004 MDNW Tijdens de behandeling van de gemeentebegroting 2004 zijn een tweetal moties ingediend met betrekking tot het (school-)maatschappelijk werk. Het maken van goede, scherpe prestatieafspraken met de stichting Maatschappelijke Dienstverlening Nieuwe Waterweg om wachtlijsten en wachttijden voor het algemeen maatschappelijk werk terug te dringen staat hierbij centraal. Daarnaast heeft de raad haar wens uitgesproken om het schoolmaatschappelijk werk opnieuw in te voeren. Het college heeft besloten het algemeen maatschappelijk werk (tijdelijk) uit te breiden met 0,3 fte naar 5,0 fte, waardoor een maximale wachttijd van 4 weken (gemiddeld) voor cliënten is gegarandeerd. Het schoolmaatschappelijk werk wordt met ingang van het nieuwe schooljaar 2004/2005 opnieuw ingevoerd. De subsidie aan het bureau sociaal raadsliedenwerk zal worden afgebouwd in 2004 met als doel het beëindigen van de subsidie met ingang van 2005. Afgesproken is in de vergadering van de commissie Welzijn dat de definitieve afweging voor 2005 zal plaatsvinden bij de behandeling van de Voorjaarsnota.
De raad wordt voorgesteld de benodigde middelen ter beschikking te stellen.
Raadsvoorstel beheersproblematiek Raster Het college heeft besloten in te stemmen met de in ambtelijk overleg voorbereide oplossing voor de liquiditeitsproblematiek van Raster en het besluit mede te delen aan het bestuur van Raster en daarna de commissie Welzijn te informeren. De raad wordt voorgesteld de benodigde middelen ter beschikking te stellen. Raadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van een aanvullend krediet voor de huisvesting van het Accentcollege i.v.mm. de verwerving van het pand Reviusplein 7 Voor de realisering van de onderwijsplannen is de verwerving van het pand Reviusplein 7 gewenst. De raad wordt voorgesteld een aanvullend krediet beschikbaar te stellen. Consultatie van de commissie inzake intentieverklaring en projectplan bestuurlijke schaalvergroting openbaar onderwijs Voor de mogelijke fusie van het openbaar onderwijs in Maassluis en Vlaardingen is een intentieverklaring opgesteld en een projectplan. Het college heeft besloten beide zaken vast te stellen en het advies van de medezeggenschapsraden ten aanzien van de intentieverklaring mee te nemen bij het onderzoekstraject. Tevens wil het college in deze fase de commissie Welzijn consulteren ten aanzien van de intentieverklaring. Wethouder Groosman zal het college vertegenwoordigen in de stuurgroep. Het belangrijkste doel is om te komen tot een onderzoeksrapportage waarin alle facetten ten behoeve van een eventuele fusie uitgewerkt worden.
Voortgang Multifunctionele Accommodatie Maassluis Oost Overeenkomstig de gemaakte afspraak wordt dit punt als doorlopend agendapunt opgevoerd.
Raadsinformatiebrieven
Het betreft hier informatie van het college aan de raad.
1. Brief burgemeester en wethouders met informatie over o.a. a. Resultaat afbouw ID-banen
b. Situatie schoolpleinen Dennendal c. Akoestiek en materialen Olympiahal d. Onderhoud beeldende kunst
e. Geactualiseerd toegankelijkheidsrapport (wordt bijgevoegd) f. Benchmark WVG (wordt bijgevoegd) g. ROG - uitspraak Centrale Raad van beroep h. Organisatie RIO
i. Indicatiestelling woningen De Vloot Ingekomen stukken
Actiepuntenlijst
Verder voorkomende zaken
Agendapunten volgende vergaderingDe leden van de commissie worden in de gelegenheid gesteld concrete agendapunten aan te dragen, die ter behandeling in een volgende commissievergadering kunnen worden voorbereid / geagendeerd.
Sluiting
Uiterlijk om 23.00 uur.

Inzage
De bij de agenda van de commissievergadering behorende vergaderstukken zijn voor belangstellenden in te zien in de speciale publieksmap in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Het informatiecentrum is voor het inzien van stukken geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. In verband met de Kerstvakantie is het stadhuis tot 5 januari s avonds gesloten. Op vrijdagavond en zaterdag zijn de vergaderstukken in te zien in de bibliotheek aan de Uiverlaan.

Gerelateerde documenten:
Vergadering : Commissie Welzijn van 7-1-2004