Gemeente Maassluis

Persberichten

30-12-2003

Inleveren oude kerstbomen

Op woensdag 7 januari 2004 kunnen in Maassluis wederom afgedankte kerstbomen worden ingeleverd. Net als in voorgaande jaren levert iedere oude kerstboom geld op en een lot waarmee u kans maakt op de hoofdprijs in de kerstbomenloterij. Iedere oude boom levert maar liefst 30 eurocent op. Uiteraard worden de ingezamelde kerstbomen op een milieuvriendelijke manier verwerkt. Alle bomen worden versnipperd, waarna de snippers gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld de aanleg van wandelpaden.
Overigens kunnen alleen particulieren hun oude kerstbomen op onderstaande plaatsen inleveren.

Waar en wanneer
De oude kerstbomen kunnen op 7 januari van 13.00 tot 16.00 uur worden ingeleverd op de onderstaande plekken: op het grasveld omgeven door de Stadsmolen, Pelmolen en Verfmolen; op het parkeerterrein van het NS-station Maassluis-West; op het parkeerterrein van de Seringenflat; op het parkeerterrein van de G.A. Brederolaan op de hoek van de Van Lennepstraat.
op het grasveld op de hoek van de Vermeerlaan en de Sportlaan

30 eurocent en een lot
Op alle inleverplekken staan medewerkers van de gemeente klaar om de bomen in ontvangst te nemen. Zij zorgen ook voor de uitbetaling van 30 eurocent per boom en voor het uitdelen van de loten. Bureau Wijkbeheer stelt dit jaar een spelcomputer beschikbaar als hoofdprijs. En bovendien zorgt de gemeente voor veel meer prijzen die de moeite waard zijn. In de loop van januari zullen de winnende lotnummers in de Maassluis Courant/ De Schakel worden gepubliceerd. De prijzen worden op een later tijdstip, tijdens een feestelijke bijeenkomst in het stadhuis, uitgereikt.