Gemeente Westerveld

7-1-2004
Ook in 2004 "Verkeerscursus 55 plussers"

In 1999 is voor het eerst de "Verkeerscursus 55 plussers" in Gemeente Westerveld georganiseerd. De belangstelling voor de cursus in de afgelopen jaren is enorm geweest. Inmiddels hebben ruim 500 mensen deelgenomen aan de cursus. Vrijwel alle deelnemers zijn erg enthousiast over de inhoud en opzet van de cursus. Daarom wordt de cursus in 2004 weer georganiseerd.

De cursus is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder. Het doel van de cursus is in de eerste plaats om de verkeerskennis op te frissen. De laatste jaren zijn er veel verkeersregels veranderd en het is drukker geworden op de weg. Dat vraagt om sneller handelen, denken en beslissingen te nemen. Kent u bijvoorbeeld de betekenis van alle (nieuwe) verkeersborden? Daarnaast zijn er maar weinig mensen die na het behalen van het rijbewijs nog theoretische scholing hebben gehad.

Het is dan ook de bedoeling om al pratende, aan de hand van plaatselijke voorbeelden en dia?s uw verkeerskennis op te frissen. Er is in het programma ruim voldoende tijd vrijgehouden voor vragen. De cursus bestaat uit vier sessies (ochtenden of avonden). Tijdens deze vier sessies komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:
* opfrissen van de kennis van verkeersregels;
* oog-, oor- en reactietest;

* bewegingsles.

Daarnaast is er voor de deelnemers de mogelijkheid om na de cursus tegen een gereduceerd tarief een rijvaardigheidstest te doen bij een rijschoolhouder.

De cursus wordt verzorgd door Bert Nijenhuis van Politie Drenthe. Daarnaast zijn er ten behoeve van de verschillende onderdelen van de cursus diverse gastsprekers/gastdocenten (vrijwilligers 3VO, bewegingsdocent).

De cursus vindt plaats in een ontspannen sfeer met als motto: "Alles mag, maar niets moet!" Het is dan ook de bedoeling dat u aan het eind van de cursus het gevoel heeft dat u iets heeft opgestoken. Het zou prettig zijn als daardoor uw zelfvertrouwen in het verkeer zal toenemen.

De eerste cursus start op 22 januari 2004 in De Veldkei in Havelte en wordt gehouden van 19:30 uur tot 22:00 uur. Deze cursus is in eerste instantie bedoeld voor mensen op de wachtlijst. Er is echter nog een aantal plaatsen vrij. Als u zich wilt opgeven voor deze cursus, dan kunt u dat doen bij Stichting Welzijn Westerveld, tel.nr.: (0521) 349 110. De kosten van de cursus bedragen ? 15,-- voor de vier sessies, inclusief koffie/thee en een cursusboek. De kosten van de rijvaardigheidstest bedragen ? 7,50.

De volgende cursus is op 2 februari 2004 in De Tippe te Vledder en wordt gehouden van 9:30 uur tot 12:00 uur.

Informatie
: cluster Inrichting Openbare Ruimte, Niels Joustra, tel.nr.: (0521) 349 330.