Gemeente Woudenberg


2004-002 Subsidie voor Peuterspeelzaal De Ark

WOUDENBERG, 7 januari 2004 Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om in 2004 subsidie te verlenen aan de Stichting Protestants Christelijke Peuterspeelzaal de Ark in Woudenberg. Het gaat om een bedrag van 16.651,- voor versterking van de functies vroegsignalering en verwijzing. Daarnaast heeft het college ingestemd met een incidentele subsidie van 5.715,-. Deze subsidie is bedoeld voor vervanging van meubilair en speelgoed.

Het bestuur van Peuterspeelzaal De Ark is gestart met een kwaliteitsverbetering van de activiteiten. Ze wil hiermee een bijdrage leveren aan de sluitende aanpak in Woudenberg. Een sluitende aanpak houdt in dat zoveel mogelijk wordt voorkomen dat kinderen vroegtijdig uitvallen. De verbetering heeft met name betrekking op het pedagogisch handelen van de leidsters. Het belangrijkste punt van deze verbetering betreft het signaleren van (beginnende) problemen bij kinderen. Hierdoor is het mogelijk op een vroeg tijdstip, samen met de ouders, oplossingen te bedenken. Het bestuur heeft berekend dat hiervoor extra middelen nodig zijn. Ze is van mening dat een verhoging van de ouderbijdragen niet wenselijk is. Ook het terugbrengen van het aantal kinderen per groep behoort niet tot de mogelijkheden. Daarom is een subsidieaanvraag voor een structurele bijdrage ingediend.

Daarnaast wil het bestuur van de stichting investeringen doen, die door het rijk worden opgelegd, zoals het vervangen van meubilair. Ook is een gedeelte van het speelgoed aan vervanging toe. Hiervoor is ook geld nodig. Het college heeft daarom besloten om een structurele subsidie te verstrekken van 16.651,- in 2004 (voor vroegsignalering en verwijzing) en eenmalig 5.715,- voor het doen van noodzakelijke en wettelijke investeringen.
Laatst gewijzigd op 07/01/2004