Rechtbank Middelburg



Vier jaar en TBS met dwangverpleging voor moord Sint-Philipsland
Bron: Rechtbank Middelburg

Datum actualiteit: 7-01-2004

De rechtbank in Middelburg heeft op woensdag 17 december 2003 een 19-jarige man uit Sint-Philipsland veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging wegens het verkrachten en doden van zijn bejaarde achterbuurvrouw.

Uit een persoonlijkheidsonderzoek, uitgevoerd door gedragsdeskundigen van het Pieter Baan Centrum, bleek dat de man worstelt met seksuele problemen. De deskundigen achtten hem sterk verminderd toerekeningsvatbaar en concludeerden, dat er - gelet op de nog jonge leeftijd van verdachte - zo spoedig mogelijk aanvang gemaakt moet worden met de behandeling van de man.

De rechtbank deelde de conclusie van de deskundigen, maar gaf aan niet voorbij te kunnen gaan aan de ernst van de gepleegde feiten, die een lange onvoorwaardelijke gevangenisstraf rechtvaardigt.

Rechtbankpresident R. Lameijer wees tijdens de uitspaak op het buitensporige geweld en de vernedering, die de weerloze alleenstaande vrouw had moeten ondergaan en de gevoelens van onrust die in de samenleving - met name in de kleine dorpsgemeenschap van Sint Philipsland - zijn ontstaan.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AO0448

Zie het origineel