BV SPERWER NATIONAAL

Herstructurering

SPERWER HERSTRUCTUREERT Bij de Sperwer Groep wordt per 1 januari 2004 een juridische en vennootschappelijke herstructurering doorgevoerd, waarbij de zeggenschap- en medezeggenschapstructuur zodanig wordt aangepast dat de organisatie eenduidiger, transparanter en slagvaardiger wordt. Ook zullen de leden van de Coöperatie (de PLUS ondernemers) nog meer betrokken worden bij de strategische besluitvorming van de organisatie.
De Sperwerorganisatie, exclusief Spar, bestaat uit 27 vennootschappen, die na de herstructurering zullen zijn teruggebracht tot zeven vennootschappen. Hierdoor wordt niet alleen het functioneren van de diverse onderdelen in hun samenhang transparanter, maar ontstaat ook een aanmerkelijke efficiency-verbetering in
administratief-organisatorisch opzicht. Tevens wordt in de nieuwe structuur de medezeggenschap efficiënter en effectiever met een Centrale Ondernemingsraad op het niveau van Sperwer Holding, één Ondernemingsraad voor Spar en één Ondernemingsraad voor PLUS, en daarnaast een aantal commissies op onderdelen.
Naast deze aanpassingen in de vennootschappelijke structuur van de Groep wordt tegelijkertijd een aantal wijzigingen doorgevoerd in de zeggenschapstructuur. Het bestuur van de Coöperatie krijgt zeggenschap over de strategie die de Sperwer Groep wenst te voeren. De uitvoering daarvan wordt gedelegeerd aan de directies van de werkmaatschappijen PLUS en Spar. Nieuw te vormen regiobesturen zullen binnen de PLUS werkmaatschappij de contacten onderhouden met de directies van de regio-organisatie en het bestuur van de Coöperatie. Met deze omvorming van de coöperatieve structuur wordt de Sperwer Groep nog meer dan voorheen niet alleen een organisatie voor, maar vooral een organisatie van zelfstandige ondernemers. Nieuwe naamgeving
In de nieuwe structuur zal de werkmaatschappij PLUS gevormd worden door een drietal B.V.s, te weten PLUS Retail, PLUS Financieringen en PLUS Vastgoed.De thans juridisch zelfstandige Sperwer groothandels, B.V. Sperwer Oost, B.V. Sperwer Ambacht, B.V. Sperwer Zuid en B.V. Sperwer Beemster zullen opgaan in de nieuwe PLUS Retail B.V. Dit geldt eveneens voor Sperwer Nationaal.
De nieuwe juridische en vennootschappelijke structuur heeft eveneens tot gevolg dat de regionale raden van commissarissen zullen worden opgeheven.
Personele invulling
De personele invulling van de respectievelijke directies luidt als volgt.
B.V. Sperwer HoldingJ.E. Lagerweij (algemeen directeur) PLUS Holding B.V. J.E. Lagerweij (voorzitter directie) J.B. de Korte (commercieel directeur) W. Timmermans (directeur operations) M.Prevoo (directeur management services) PLUS Retail B.V. W. Timmermans (directeur operations) J.B. de Korte (directeur commercie) M. Prevoo (directeur managent services) PLUS Vastgoed B.V. W. Timmermans
M. Prevoo
PLUS Financieringen B.V.M. Prevoo
W. Timmermans
Spar Holding B.V. H. ten Have (directeur commercie, tevens voorzitter directie)
J. Tukker (directeur management services). B.V. Sperwer AssurantienJ.E. Lagerweij
P.J.J. Bevers

Positieve gevolgen
De juridische herstructurering zal tot positief gevolg hebben dat de Coöperatie transparanter wordt, waardoor leden sterker betrokken zullen raken bij de Coöperatie. Daarnaast zal de Coöperatie in de nieuwe structuur slagvaardiger kunnen optreden en daardoor zal er beter kunnen worden ingespeeld op marktontwikkelingen. De leden/ondernemers zullen bovendien meer zeggenschap krijgen in de strategische koers van het bedrijf. En ten slotte zal de directie meer ruimte hebben om het beleid vorm te geven en uit te voeren, uiteraard binnen de strategische kaders die worden vastgesteld door het Bestuur van de Coöperatie.
Voor de redactie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met dhr. J. Lagerweij, algemeen directeur van BV Sperwer Holding, tel. 030- 2219211.


07 jan 04 10:02