Ingezonden persbericht


Pinnacle systems start het nieuwe jaar met de introductie van studio 9


Gemakkelijke, krachtige en creatieve videobewerkingsoplossingen
die perfect inspelen op de mogelijkheden van Home Cinema sets


Nijmegen, 7 januari 2004 - Pinnacle Systems, Inc. (NASDAQ: PCLE) kondigt vandaag Pinnacle Studio 9 aan, de nieuwste generatie hardware en software voor het maken van homevideo's. Pinnacle Studio 9 is gericht op bezitters van camcorders die snel en gemakkelijk leuke homevideo's willen maken en op DVD willen branden. De laatste jaren hebben een groot aantal mensen een Home Cinema Set aangeschaft en Studio 9 speelt met uitgebreidere mogelijkheden in op deze trend.


Surround-sound geeft gebruikers de mogelijkheid de geluidsonderdelen van de film binnen de surround-sound module te verplaatsen en voor het eerst is het op dit prijsniveau mogelijk dat consumenten die breedbeeldopnamen (16:9) maken met hun camcorder, de films kunnen bewerken en in breedbeeldformaat kunnen branden op DVD.


Dat Pinnacle Studio 9 is verbeterd voor de beginner en de gevorderde gebruiker in één en hetzelfde pakket is uniek te noemen:


Beginner: Videobewerking is nu sneller en gemakkelijker dan ooit dankzij SmartMovie, de automatische filmmaker van Studio 9. Gebruikers selecteren eenvoudigweg onbewerkt videomateriaal, voegen hun lievelingsmuziek toe als soundtrack en kiezen een bewerkingsstijl. Met één klik maakt Studio een professioneel uitziende film - compleet met titels, overgangen en special effects - alles gesynchroniseerd op het ritme en de duur van de muziek.


Gevorderde: Studio 9 biedt gebruikers daarnaast een krachtige reeks nieuwe functies voor het verbeteren van geluid en video waarmee video en geluid op verschillende manieren worden hersteld en verbeterd. Dit zijn onder meer: automatische kleurcorrectie waarmee slecht belicht materiaal wordt gered of oude films helderder worden gemaakt voordat ze op DVD worden gebrand; beeldstabilisatie waarmee trillend filmmateriaal wordt gestabiliseerd voor een solide eindresultaat; functies voor het restaureren van videomateriaal waarmee beeldruis worden verwijderd die vaak voorkomen op oudere analoge videobanden; en functies voor ruisonderdrukking waarmee de gebruikers achtergrondgeluiden, zoals de wind, uit de film kunnen verwijderen.


Uniek is ook dat in Studio 9 meerdere effecten tegelijkertijd op een bepaald beeld toegepast kunnen worden. De achtergrondrendering die hierbij in aktie komt is geoptimaliseerd voor Intel® Pentium® 4 Hyper-Treading Technologie. Het resultaat kan nu meteen Full Screen bekeken worden op het computerscherm, of als de PC over een moderne grafische kaart met TV-out beschikt, rechtstreeks op TV.


"Consumenten gebruiken hun computers om hun belangrijkste herinneringen te verbeteren, te bewaren en met anderen te delen. Pinnacle biedt hun meer dan tien jaar knowhow op het gebied van video voor omroepen, waarbij die kennis wordt samengevoegd in een eenvoudige intuïtieve interface zodat bijna iedereen met een camcorder en een computer aantrekkelijke, leuke homevideo's kan maken waarvan iedereen levenslang kan genieten", aldus Brian Fravel, Director of Desktop Platform Marketing bij Intel . "Pinnacle Studio 9 blijft de toon aangeven op het gebied van technologie en innovatie van oplossingen voor het maken van homevideo's."


"Pinnacle baseert de productgroep van Studio 9 op de unieke ervaring als wereldleider in de levering van videobewerkingssystemen voor beginners tot en met omroeporganisaties", aldus Bas Roncken, Sales en Marketing Manager Pinnacle Systems B.V. "Studio 9 zal in een groot aantal verschillende vormen beschikbaar zijn, van alleen software tot en met volledige hardware/software-oplossingen. We bieden de makers van homevideo's de mogelijkheid bijna elke camcorder en pc gemakkelijk op elkaar aan te sluiten voor een eenvoudige en toch krachtige ervaring.


Prijs en beschikbaarheid


Pinnacle Studio 9 zal vanaf eind januari verkrijgbaar zijn bij de grote retailketens en de betere computerdealers.


SOFTWARE:


Studio 9 99.00

Studio 9 Upgrade 69.00


INTERNE OPLOSSINGEN:


Studio DV versie 9 129.00

Studio AV/DV versie 9 249.00

Studio AV/DV Deluxe versie 9 299.00


EXTERNE OPLOSSINGEN:


Studio MovieBox USB versie 9 249.00

Studio MovieBox DV versie 9 299.00


Alle prijzen zijn adviesverkoopprijzen in EURO incl. BTW


Informatie over Pinnacle Systems, Inc.

Pinnacle Systems voorziet omroeporganisaties en consumenten van geavanceerde oplossing voor het maken, opslaan en afspelen van digitale media voor gebruik in huis, in de studio en voor uitzendingen. De bekroonde digitale mediaoplossingen van Pinnacle Systems worden over de hele wereld gebruikt voor uitzendingen, videobewerking, dvd- en cdr-authoring, en op het Internet. Pinnacle Systems is erkend marktleider en heeft negen prestigieuze Emmy Awards ontvangen voor technische vernieuwingen. Deze inzet wordt in alle productlijnen gerealiseerd.


---


Hi Res beeldmateriaal van Pinnacle Studio 9 kunt u HIER downloaden of is op verzoek per email beschikbaar.


Perscontact:

Pinnacle Systems Benelux & South Africa

Tim van Donkersgoed

Kerkenbos 10 15 Unit I

6546 BB NIJMEGEN


Tel.: (024) 373 1202

Fax: (024) 373 1701

Email: tdonkersgoed@pinnaclesys.com


Consumenten informatie:

Pinnacle Systems

www.pinnaclesys.com

Tel (024) 373 10 73