Gemeente Haarlem


7 januari 2004

02/2004
Gemeente Haarlem, sector StedelijkeStedelijke Ontwikkeling

Persbericht


Kort geding tegen tariefsverhogingen upc

Wethouder Ruud Grondel van Haarlem heeft maandag 5 januari 2004 namens het College opdracht gegeven aan de stadsadvocaat om een kort geding aan te spannen tegen UPC Nederland BV over de voorgenomen tariefsverhogingen van het standaardpakket. Na Hilversum en Amsterdam meent de gemeente Haarlem dat dit de enige weg is om UPC te dwingen zich te houden aan het contract dat Haarlem in 2000 met deze kabelexploitant heeft afgesloten.

Gisteren heeft UPC wel contact opgenomen met de gemeente Haarlem en voorgesteld via de minnelijke weg te komen tot een oplossing. Vervolgens heeft UPC gisteren aan het eind van de dag toch een voorstel gedaan, dat echter volgens de gemeente onvoldoende is. Hierop heeft de wethouder definitief besloten een kort geding te starten. Wethouder Grondel: 'Het is onze enige mogelijkheid om de inwoners van Haarlem te behoeden voor deze onverwachte, onterechte en naar onze mening overbodige tariefsverhoging.'

Haarlem staat niet alleen in de strijd tegen UPC. Naast Hilversum en Amsterdam overwegen nu ook Almere, Zaanstad en Purmerend gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de voorgestelde tariefsverhogingen van UPC.


Rutger van Oppenraaij/afdeling Communicatie
oppenrrw@haarlem.nl
023-5115594

---- --