Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 januari 2004

Rijden tijdens ontzegging

Automobilist rijdt tijdens ontzegging waarop auto in beslag wordt genomen

Almelo

Op dinsdag 6 januari omstreeks 09.48 uur vindt een gordelcontrole plaats op de Vriezenveenseweg. Een 47-jarige Almeloër rijdt eveneens zonder gordel. Als de politie hem wil laten stoppen gaat hij er tussenuit. Uit navraag blijkt dat de automobilist een ontzegging heeft van zijn rijbevoegdheid. Hierop is de woning van de verdachte opgezocht. De verdachte is niet thuis. Wel staat zijn auto achter de woning, waarop deze in beslag is genomen. Later op de dag meldt de verdachte zich aan het politiebureau, waar hij een verklaring aflegt. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (bps: 04-001932)

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt onder invloed van alcohol

Almelo

Op dinsdag 6 januari omstreeks 21.39 uur wordt een 21-jarige Almelose automobilist gecontroleerd op de Stins. Er wordt bij hem alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse geeft een uitslag van 0,85 o/oo. Hij krijgt hiervoor een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal. (bps: 04-002252)

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt onder invloed van alcohol

Enter

Op woensdag 7 januari omstreeks 00.03 uur wordt een 20-jarige automobilist uit Rijssen gecontroleerd op de Dorpsstraat. Er wordt bij hem alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse geeft een uitslag van 0,7 o/oo. Hij krijgt hiervoor een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal. (bps: 04-002269)

Bedrijfsinbraak

Systeemkasten gestolen bij inbraak in bedrijfspand

Holten

Op dinsdag 6 januari omstreeks 19.10 uur komt een inbraakalarm vanaf een bedrijfspand aan de Lageweg. De achterdeur blijkt geforceerd. Uit het pand zijn vijf systeemkasten ontvreemd. (bps: 04-002226)

Snelkraak

Inbraak in winkelpand

Holten

Op woensdag 7 januari omstreeks 03.48 uur wordt een inbraak gemeld in een winkel aan de Dorpsstraat. Nadat een grote winkelruit is vernield, ziet een getuige drie mannen bij de winkel wegrennen. Vervolgens gaan ze er in een donkerkleurige auto met grote snelheid vandoor in de richting Markelo. Uit voorlopig onderzoek blijkt er niets te zijn weggenomen. (bps: 04-002289)

Verkeerscontroles

Diverse controles op verschillende locaties

Almelo

Op dinsdag 6 januari wordt tussen 07.15 en 10.15 uur een verkeerscontrole gehouden op de Vriezenveenseweg. Resultaat: 29x PV voor fietsers zonder verlichting 19x PV automobilisten voor niet dragen gordel. Tevens 1x PV voor radardetector en is ingenomen.

Holten

Tijdens snelheidscontroles op de Raalterweg en Deventerweg zijn eveneens twee radardetectoren ingenomen en PV opgemaakt. Voor snelheidsovertreding zijn in totaal 8 PV's opgemaakt.

Rijssen

1x PV radardetector en ingenomen.

Aantreffen gestolen auto

Auto aangetroffen in kanaal blijkt kort daarvoor gestolen

Westerhaar-Vriezenveense wijk

Op woensdag 7 januari omstreeks 08.42 uur wordt een auto aangetroffen in het kanaal aan de Industrieweg. Uit navraag bij de tenaamgestelde blijkt dat deze auto de nacht daarvoor is weggenomen bij een woning in Sibculo. De 55-jarige eigenaar uit Daarlerveen had de auto daar ter reparatie naar toe gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in. (bps: 04-002344)

Vrouw valt van fiets

Fietsster raakt gewond nadat ze van haar fiets is gevallen

Enschede

Op woensdag 7 januari omstreeks 08.28 uur rijdt een 53-jarige Enschedese op haar fiets over de Langestraat. Door nog onbekende oorzaak komt ze te vallen en loopt een flinke hoofdwond op. Ze is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-002319)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

---- --