Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 07 JANUARI 2004 raadscommissie vrom
De raadscommissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Openbare Werken en Milieu vergadert op woensdag 14 januari 2004 vanaf 19.30 uur, in het gemeentehuis.
Op de (voorlopige) agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:
* "Richting Noord-Groningen"; ontwerp-gebiedsuitwerking en Regioprogramma 2003/2004.

* verkeerssituatie Onderdendam.

* voorbereidingsbesluit voor oprichten van een bedrijfspand met kantoren op het perceel De Vlijt 28b te Bedum.
* voorbereidingsbesluit voor oprichten van een berging en een trafo op een perceel aan de Prof. Boermastraat te Bedum.

De vergadering is openbaar. Voorafgaand aan de vergadering kan op één of meer onderwerpen worden ingesproken. Als u van deze gelegenheid gebruik wilt maken, dan moet dat uiterlijk op 14 januari voor 12.00 uur worden gemeld bij de secretaris van de commissie, mevrouw H.S. Kruims (050-3018220).
De collegevoorstellen liggen op het gemeentehuis, afd. Bestuurszaken, ter inzage.

raadscommissie abz

De raadscommissie Algemeen Bestuurlijke Zaken vergadert op donderdag 15 januari aanstaande vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis. Op de (voorlopige) agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:
* vaststelling Nota gemeentelijk gezondheidsbeleid 2004-2008;
* vaststelling Nota jeugd en veiligheid;

* vaststelling nieuwe verordening straatnaamgeving en huisnummering;
* vaststelling nieuwe inspraakverordening.

De vergadering is openbaar. Voorafgaand aan de vergadering kan op één of meer onderwerpen worden ingesproken. Als u van deze gelegenheid gebruik wilt maken, dan moet dat uiterlijk op 15 januari voor 12.00 uur worden gemeld bij de secretaris van de commissie, de heer L. Tinga, tel. 050-3018215.
De collegevoorstellen liggen op het gemeentehuis, afd. Bestuurszaken, ter inzage.

stremming Gele Klap

Op maandag 12 en dinsdag 13 januari aanstaande is de Gele Klap - de brug over het Boterdiep in de doorgaande route door Bedum - van 8.00 tot 16.30 uur voor het verkeer gestremd. De stremming is noodzakelijk omdat de bovenbouw van de brug wordt verwijderd. Het verkeer wordt middels borden omgeleid.

wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders hebben een vergunning op grond van de Wet milieubeheer verleend aan:

* R.H. Ritzema, Tuinbouwstraat 7, 9785 BD Zuidwolde (uitbreiden paardenhouderij met kleinschalig grondverzetbedrijf, Oosterseweg 44D, Zuidwolde (beschikking 2003/8).

Aan de vergunning zijn voorschriften verbonden in het belang van de bescherming van het milieu.
De aanvraag, de vergunning en bijbehorende stukken liggen ter inzage van 8 januari 2004 tot en met 19 februari 2004. U kunt de stukken inzien in het gemeentehuis, afdeling VROM, Schoolstraat 1 in Bedum en in de Openbare Bibliotheek, Kapelstraat 9 te Bedum. De procedure rond de ontwerpvergunning heeft geen wijzigingen opgeleverd in de definitieve vergunning. Tegen het besluit kan tot en met 19 februari 2004 beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tegen het ontwerpbesluit al bedenkingen hebben ingebracht. Ook belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat ze geen bedenkingen hebben ingebracht tegen het ontwerp kunnen beroep instellen. Het besluit wordt van kracht na de dag waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen deze termijn beroep is ingesteld en/of een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Beroepschriften en verzoeken om een voorlopige voorziening moeten in tweevoud worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een vergunning wordt niet eerder van kracht voordat op dat verzoek is beslist.

wet milieubeheer (veranderen inrichting)

Op grond van artikel 8.19 van de Wet milieubeheer is een melding ontvangen van:

* Maatschap Hamstra, St. Annerweg 52 te Bedum (verandering inrichting; uitbreiden van een machinekamer en technische ruimte voor de melkmachine)

De gemeente heeft de melding geaccepteerd. De verandering leidt niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan de inrichting onder de huidige vergunning mag veroorzaken. De melding, de verklaring van acceptatie van de melding en andere van belang zijnde stukken liggen van 8 januari tot en met 19 februari 2004 ter inzage op het gemeentehuis, afdeling VROM. Gemotiveerde bezwaren kunnen door een ieder tot en met 19 februari 2004 schriftelijk worden ingediend bij de gemeente Bedum, Postbus 38, 9780 AA te Bedum. Ook kan bij de Raad van State in beroep worden gegaan. Bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) kan daarnaast een voorlopige voorziening worden aangevraagd. In het laatste geval treedt de verklaring van acceptatie niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.