Gemeente Amerongen


Officiële bekendmakingen

AANGEVRAAGDE BOUWVERGUNNINGEN (ARTIKEL 41)
Deze publicatie vindt plaats op grond van het bepaalde in artikel 41 van de Woningwet en is bedoeld om bekendheid te geven aan het feit, dat genoemde aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend. Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Nadere informatie kunt u krijgen in het gemeentehuis bij Bouw- en Woningtoezicht (tel 469653).

· Aspergelaan 3, uitbreiding garage/bouwen erker
· De Grift 13, plaatsing sta-caravan

· Holleweg 10, bouwen dubbele garage

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders hebben bouwvergunning verleend voor:
· Holleweg 10-10a, het vervangen van één door twee woningen. Reguliere bouwvergunning. Verzonden 19 december 2003.
· Haarweg 12, het oprichten van een berging. Reguliere bouwvergunning. Verzonden 17 december 2003.

· Elsterstraatweg 50, het vergroten van de garage. Lichte bouwvergunning. Verzonden 17 december 2003.

· Haarweg 18, het vernieuwen van de garage. Lichte bouwvergunning. Verzonden 16 december 2003.

· Domineesteek 18, het uitbreiden van de woning. Lichte bouwvergunning. Verzonden 16 december 2003.

VERLEENDE KAPVERGUNNINGEN
Deze publicatie is een aanvulling op de publicatie van week 50. Burgemeester en wethouders hebben vergunning verleend voor:


· Burg. Jhr. H. v.d. Boschstraat 5, het kappen van twee lindes, een acacia en een esdoorn. Verzonden 10 december 2003.
· Burg. Jhr. v.d. Boschstraat 4, t.o. Postmeester 4, het kappen van 5 berken. Verzonden 12 december 2003.

Ingevolgde de Algemene wet bestuursrecht kan degene wiens belang rechtstreeks bij een of meer bovenstaande besluiten is betrokken hiertegen gedurende zes weken ingaande de dag na die van verzending een of meer bezwaarschriften indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Amerongen.

VUURWERKCONTROLES
Medewerkers van de Milieudienst Zuidoost-Utrecht voeren deze maand samen met politie en brandweer controles uit bij verkooppunten en opslagplaatsen van consumentenvuurwerk.

In Amerongen is er één bedrijf waar vuurwerk zal worden opgeslagen en verkocht. Bij dit bedrijf heeft eind november de eerste controle plaatsgevonden. Tijdens dit bezoek is gekeken of de opslagplaats voldoet aan de voorschriften van het Besluit opslag vuurwerk milieubeheer. De geconstateerde tekortkomingen moeten binnen korte termijn verholpen worden.

Tijdens de verkoopperiode op 29, 30 en 31 december vinden weer controles plaats. Deze zijn vooral gericht op de soorten en hoeveelheden vuurwerk, die opgeslagen mogen worden. Bij overtredingen worden direct maatregelen genomen, zoals het in beslag nemen van vuurwerk en/of een proces verbaal. Daarna vindt in januari nog een nacontrole plaats, waarbij
gecontroleerd wordt of de opslag van het overgebleven vuurwerk aan de eisen voldoet, of dat het is afgevoerd.

Voor klachten over de opslag of verkoop van vuurwerk kunt u in deze periode contact opnemen met de politie,
telefoon 0900-8844.

Na 1 maart 2004 moeten alle bedrijven die vuurwerk opslaan of verkopen voldoen aan nieuwe, strengere regels. Deze regels zijn opgesteld naar aanleiding van de Vuurwerkramp in Enschede en de regels staan in het zogenaamde Vuurwerkbesluit. Dit besluit is te vinden op www.wetten.nl (zoeken op vuurwerkbesluit).
Vuurwerkbedrijven moeten als gevolg van het Vuurwerkbesluit flink investeren in veiligheidsmaatregelen zoals brandmeld- en sprinklerinstallaties. Het Vuurwerkbesluit is opgesteld om de risicos bij de opslag en verkoop van vuurwerk zoveel als mogelijk te beperken.

WIJZIGING OPENINGSTIJDEN GEMEENTEHUIS

- Op 31 januari is het gemeentehuis vanaf 12.00 uur gesloten.
- In verband met nieuwjaar is het gemeentehuis op vrijdag 2 januari gesloten.

- Op maandag 5 januari houdt de gemeente Amerongen voor al haar medewerkers het traditionele nieuwjaarontbijt. Hierdoor kunt u vanaf 11.00 uur terecht op het gemeentehuis. Vóór die tijd zijn alle loketten gesloten.

ALGEMEEN INFORMATIEPUNT AMERONGEN (SWOA)
Iedereen die vragen heeft over voorzieningen voor ouderen en/of gehandicapten op het gebied van wonen, zorg en welzijn kan hier terecht. Hulp wordt ook geboden bij het leggen van contacten met instellingen of bij het invullen van formulieren. Zo maar eens binnenlopen kan natuurlijk ook, de koffie staat altijd klaar!
Bezoekadres: Dorpshuis De Waaier, Dorpshuisplein 3, 3958 CJ Amerongen, op maandag- en woensdagochtend van 09.00-12.00 uur. Telefonisch bereikbaar op nummer 452749, buiten kantoortijden vindt een doorschakeling plaats naar het Centraal Meldpunt te Leersum.

NIEUWJAARSRECEPTIE: KOMT U OOK?
Op zaterdag 3 januari bent u van harte welkom op het gemeentehuis voor de traditionele nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur. De receptie begint om 15.30 uur en duurt tot 17.00 uur.
Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u het college van burgemeester en wethouders en natuurlijk alle andere aanwezigen persoonlijk uw nieuwjaarswensen overbrengen. Iedere inwoner van de gemeente Amerongen is hier van harte voor uitgenodigd.

VERBRANDING VAN KERSTBOMEN
Op woensdag 7 januari 2004 zal er in samenwerking tussen de gemeente en de brandweer een verbranding van kerstbomen georganiseerd worden.

Het verbranden van de kerstbomen zal plaatsvinden op het parkeerterrein van het sportpark de Burgwal om 18.30 uur. De kerstbomen kunnen daar op woensdag 7 januari, tussen 14. 00 uur en 18.00 uur worden ingeleverd.

Alle inwoners zijn op deze wijze in de gelegenheid op een eenvoudige manier van hun kerstboom af te komen. Dit is des te belangrijker omdat er met ingang van januari niet langer maandelijks grof vuil en snoeihout wordt opgehaald. De eerstvolgende ophaaldag is gepland in mei. Natuurlijk kunnen mensen hun boom ook naar het
afvalbrengstation te Remmerden brengen.

Iedereen die een kerstboom inlevert ontvangt daarvoor een lot. Uit het totaal aantal loten zullen 3 prijswinnaars getrokken worden. De winnende lotnummers zullen op de eerstvolgende gemeentepagina (na 5 januari) in de krant worden gepubliceerd.

Bij het inleveren van 3 kerstbomen gelijktijdig ontvangt men tevens een tegoedbon ( 1,15), te besteden bij
cafetaria de Brabander aan de prins Bernhardlaan 1 en snackbar Solo, Overstraat 37 te Amerongen. (De tegoedbonnen zijn geldig van 7 t/m 13 januari 2004)

terug