MARKETXS


AXA Nederland Kiest Voor MarketXSPro Terminal

Amsterdam/Schiphol-Oost, 5 januari 2004 MarketXS, aanbieder van distributietechnologie voor financiële data, maakte vandaag bekend dat AXA Nederland een licentie-overeenkomst heeft gesloten voor het gebruik van MarketXSPro for Windows terminals in AXA's Fund Accounting & Investment Office in Utrecht.

AXA Nederland gaat MarketXSPro inzetten voor het volgen van real-time markt bewegingen en de performance van AXA's genoteerde beleggingsfondsen, voor het berekenen van Net Asset Values voor AXA beleggingsprodukten en voor het ondersteunen van beleggingsbeslissingen. MarketXSPro zal ook worden gebruikt voor het evalueren van institutionele produktvoorstellen op basis van kerngegevens als yield curves, valutamarkten en bedrijfstak en macro-economische indicatoren, en als ondersteunende tool ten behoeve van diverse 'peer group' vergelijkingen.

Mark van Engelen, Investment Officer van AXA Nederland, licht de keuze voor MarketXSPro als volgt toe: 'De MarketXSPro terminal is een gebruiksvriendelijke applicatie die dezelfde hoogwaardige financiële informatie biedt als het vorige systeem dat wij gebruikten, maar tegen veel lagere kosten. Bij MarketXS heeft men daarbij veel aandacht besteed aan onze specifieke eisen op het gebied van veiligheid, redundantie en capaciteit. Met MarketXSPro hebben we de beschikking over een uiterst scherp geprijsd marktdata systeem dat in al onze behoeften voorziet.'

MarketXSPro(tm) for Windows(r), een terminal scherm voor financiële professionals, biedt uitgebreide analytische tools en real-time informatie van wereldwijde markten tegen een fractie van de kosten van traditionele oplossingen. MarketXSPro combineert specialistische data en geavanceerde functionaliteit met een volledig te personaliseren interface, eenvoudige, op Windows gebaseerde navigatie en volledige integratie met Microsoft(r) Excel. De applicatie verkrijgt data via het Internet of een vaste lijn, met gebruikmaking van het firewall-vriendelijke HTTP protocol, zonder dat enige investeringen in lokale infrastructuur noodzakelijk zijn.

MarketXSPro geeft toegang tot marktdata en analyses van vele bekende dataleveranciers, zoals ComStock, Telekurs, Reuters, Dow Jones Nieuws, JCF, Tullett Liberty, ICAP, FT Interactive Data, Standard and Poor's, ANP, Betten Beursmedia, AFX, AP, Business Wire, PR Newswire, Comtex, Hugin, MCM etc. De data betreft aandelen, obligaties, valuta's, derivaten en geldmarkten, en omvat tevens nieuws, research rapporten, voorspellingen en aanbevelingen van analisten, en corporate actions.

Over AXA
AXA Nederland is onderdeel van AXA Groep, de toonaangevende mondiale verzekeraar en vermogensbeheerder. Met 140,000 werknemers bedient AXA Groep meer dan 50 millioen klanten customers wereldwijd met verzekeringen, financiële bescherming, hypotheken, sparen en beleggen. AXA Groep is genoteerd aan de beurzen van Parijs en New York. Meer informatie kunt u vinden op www.axa.com.

Over MarketXS
MarketXS is aanbieder van real-time marktdata technologie en terminals. Klanten gebruiken de centraal gehoste infrastructuur van MarketXS, de Finance Engine(tm), om terminals, websites, transactiesystemen en andere real-time datatoepassingen voor front- middle- of back-office te voorzien van financiële data uit elk denkbare bron. De Finance Engine(tm) biedt maximale flexibiliteit, snelle implementatie en aanzienlijke kostenbesparingen ten opzichte van traditionele systemen. Klanten van MarketXS zijn onder meer grote financiële instellingen zoals ABN AMRO Bank en ING Groep, vermogensbeheerders als Insinger de Beaufort, F. van Lanschot Bankiers, Schretlen & Co. en Staalbankiers, brokers als Kempen & Co., SNS Securities en van der Hoop Effektenbank, en portals als Het Financieele Dagblad en Business Nieuws. Meer informatie kunt u vinden op www.marketxs.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: MarketXS . Marc Visser. marc.visser@marketxs.com . +31 (0)20 5025 807
AXA Nederland . Mark van Engelen . mark.vanengelen@axa.nl . +31 (0)30 219 7869


07 jan 04 12:40