Ingezonden persbericht


Brocade Communications Systems verstevigt marktpositie Nederland

Merendeel Nederlandse Top 100-bedrijven maakt gebruik van Brocade-oplossingen

Tilburg, 7 januari 2004 - Brocade Communications Systems Nederland, leverancier van infrastructuren voor Storage Area Networks (SAN's), heeft in 2003 zijn marktpositie in Nederland verder verstevigd. Momenteel maakt het merendeel van de Nederlandse Top 100-bedrijven gebruik van de switching-oplossingen van het bedrijf. Grote storage-leveranciers als HP, IBM, EMC, Hitachi Data Systems, StorageTek en Sun leveren hun switches op basis van de Fabric Operating Environment van Brocade. Om Nederlandse Brocade-gebruikers de mogelijkheid te bieden kennis en informatie te delen met andere gebruikers van Brocade-technologie, kent Brocade Nederland, in navolging van andere landen, sinds kort ook een User Group.

Piet Giesbers, Country Manager Nederland van Brocade: "De storage-markt is het afgelopen jaar sterk gegroeid en de verwachting is dat dit zich doorzet in 2004. Storage Area-netwerken zullen daarin een steeds belangrijker rol gaan spelen. Bedrijven zoeken oplossingen om bedrijfskritische informatie in hun steeds bredere bedrijfsnetwerken op een eenvoudige en betrouwbare manier te kunnen opslaan. Brocade biedt ze de technologie om dit te kunnen doen. We verwachten in het komende jaar de groei in de vraag naar onze oplossingen te kunnen voortzetten. De recente introductie van onze multiprotocol fabric routing services, die de functionaliteit, schaalbaarheid en flexibiliteit van de huidige SAN's aanzienlijk uitbreiden, zal daar zeker aan bijdragen."

Brocade User Group
Om Brocade-gebruikers de mogelijkheid te bieden kennis en informatie te delen met andere gebruikers van Brocade-technologie, heeft Brocade onlangs een Nederlandse User Group opgericht. Via deze gebruikersgroep blijven bedrijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van storage-netwerken. Binnen de Nederlandse Brocade User Group is inmiddels een aantal toonaangevende ondernemingen actief, waaronder Fortis, Shell, ING en Atos Origin. Brocade organiseert met ingang van 2004 regelmatig bijeenkomsten tijdens welke de User Group-leden hun kennis over SAN's kunnen vergroten. Op basis van best practices worden ze onder andere geïnformeerd over SAN-strategieën waarmee tijd en kosten worden bespaard. Brocade-gebruikers kunnen zich aanmelden via www.brocade.uk.co/connect

# # #


Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdaq: BRCD) biedt een intelligent platform voor genetwerkte storage-infrastructuren. Vooraanstaande leveranciers van systemen, applicaties en storage kiezen voor Brocade als basis voor hun SAN-oplossingen. De Brocade SilkWorm®-reeks van fabric switches en software is ontwikkeld om databeschikbaarheid en het gebruik van storage- en serverhulpmiddelen te optimaliseren. Bedrijven vereenvoudigen met de Brocade-oplossingen de implementatie van SAN's, verlagen de Total Cost of Ownership (TCO) en vergroten de netwerk- en applicatie-efficiëntie.

Ingezonden persbericht