VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Vodafone introduceert eerste mobiele routeplanner

Mobiele routeplanner Streetguide opnieuw primeur voor Vodafone live!

Maastricht, 7 januari 2004 - Op zoek naar een bioscoop of een restaurant in een vreemde stad? Vanaf vandaag kunnen Vodafone klanten daarbij de hulp inroepen van de gloednieuwe routeplanner StreetGuide die is ontwikkeld in samenwerking met AND Products BV en wordt aangeboden via Vodafone live!. StreetGuide wijst de beller de weg naar de dichtstbijzijnde locaties binnen de gewenste categorie. Vodafone is de eerste mobiele aanbieder in Nederland die deze handige dienst aanbiedt.

Van A naar B

De routeplanner bepaalt eerst in het mobiele netwerk waar de klant is. Via een lijstje op het scherm kan men zelfs de straat aangeven waar men zich bevindt. Om het reisdoel te bepalen, is een adres intikken niet nodig. Na het kiezen van een categorie (van Autoverhuur tot Ziekenhuis) krijgen klanten daarvan de dichtstbijzijnde locaties te zien. Vervolgens verschijnt er een helder kleurrijk kaartje waarop kan worden in- en uitgezoomd én desgewenst een routebeschrijving.

Duizenden locaties

StreetGuide bevat duizenden locaties in handige categorieën voor vrije tijd (zoals hotels, restaurants, theaters en toeristische attracties) en voor zakelijke doeleinden (benzinestations, trein- en busstations, vliegvelden, parkeerplaatsen, congrescentra, etc.). Vodafone voegt regelmatig categorieën én locaties aan de lijst toe. Klanten kunnen StreetGuide ook in België, Duitsland, Groot-Brittannië, Oostenrijk en Zwitserland gebruiken.

Drie maanden gratis

StreetGuide is beschikbaar voor Vodafone live! klanten op alle live! toestellen. Vanaf vandaag kan elke Vodafone live! klant de routeplanner activeren via het item 'Verkeer en reizen' in het menu. StreetGuide is drie maanden lang gratis. De beller gebruikt alleen data uit zijn live!-voorraad voor het surfen en binnenhalen van plattegronden en routebeschrijvingen.

Privacy gegarandeerd

Vodafone verplicht zich om de privacy van haar klanten op de best mogelijke manier te waarborgen. Daarom zal Vodafone uitsluitend op locatie gebaseerde diensten aan haar klanten aanbieden wanneer deze zelf duidelijk hebben aangegeven van deze diensten gebruik te willen maken. Met het oog op de privacy wordt de locatie van de klant dus alléén door het netwerk bepaald als de klant daarvoor toestemming geeft. Bovendien heeft Vodafone met aanbieders van deze diensten contractueel vastgelegd dat ze de locatiegegevens niet voor andere doeleinden zullen gebruiken dan voor de dienst waarvoor de klant zich heeft aangemeld.

/ / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is een van de grootste Nederland bedrijven voor mobiele telecommunicatie. Vodafone maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, met 125,3 miljoen klanten het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 30 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 10 landen.