Ingezonden persbericht


Persbericht


Grote drogisterijketens verminderen derving met RF-bronbeveiliging van Checkpoint Systems

Elektronische productcode en Radio Frequente Identification maken bronbeveiliging nog aantrekkelijker

Nieuwegein, 7 januari 2004 - - Kleine marges en sterke concurrentie dwingt de drogisterijbranche verstandig te kiezen als het gaat om diefstalpreventie. Twee grote Amerikaanse drogisterijketens - Eckerd Corporation en Rite Aid Corporation - hebben met behulp van de bronbeveiligingsoplossing van Checkpoint Systems hun derving flink teruggedrongen. Bovendien zijn beide bedrijven dankzij de gedegen bronbeveiligingsprogramma's klaar voor de toekomstige overstap naar elektronische artikelbeveiliging op basis van RFID.

Checkpoint Systems is toonaangevend leverancier van elektronische artikelbeveiliging en bronbeveiliging voor drogisterijen, supermarkten en hypermarkten. Kenmerkend voor deze branches is een diefstalgevoelig assortiment, dat zonder bronbeveiliging alleen achter glas of achter de toonbank kan worden verkocht. Dit heeft een negatief effect op de (impuls)verkoop. Zowel Eckerd als Rite Aid, met respectievelijk 2735 en 3400 vestigingen verspreid over de Verenigde Staten, kozen daarom voor Checkpoint's RF EAS-technologie.

Open presentatie
Eckerd ging zes jaar geleden van start met bronbeveiliging. In die periode steeg het aantal bronbeveiligde artikelen van 250 naar 1200. Aanvankelijk richtte de retailer zich op SKU's die door de fabrikanten al voor andere retailers werden voorzien van bronbeveiliging. Elliot Rosenblatt, directeur Loss Prevention bij Eckerd werd actief in Checkpoint's RF-gebruikersgroep en wisselde daar ideeën en informatie uit met andere retailers. Vervolgens besloot Eckerd zich qua bronbeveiliging ook te focussen op andere artikelen, op basis van bijvoorbeeld de prijs en de dervingsgevoeligheid. "Ook dure artikelen kunnen dankzij bronbeveiliging nu open in de winkel worden gepresenteerd. Alle artikelen worden door de fabrikant of in het distributiecentrum voorzien van labels zodat de Eckerd-winkels er zelf geen tijd en energie in hoeven te steken", stelt Rosenblatt.

Resultaten nu al zichtbaar
Bij Rite Aid heeft bronbeveiliging een hoge prioriteit. Verschillende verkooppartners en leveranciers voorzien in totaal ruim 4000 artikelen van bronbeveiliging voor Rite Aid, waaronder brillen, sieraden, DVD's en video's. "Op dit moment zijn we de Checkpoint-systemen ook aan het installeren in onze distributiecentra en de eerste resultaten zijn nu al zichtbaar," vertelt Chuck Kibler, group vice-president Loss Prevention bij Rite Aid. Kibler weet dat een correcte uitvoering door de category-managers essentieel is voor het succes van bronbeveiliging en heeft daarom regelmatig contact met hen. Bovendien heeft Rite Aid een interne bronbeveiligingscoördinator van Checkpoint, die als een intermediair tussen de afdeling Loss Prevention en de afdeling Category Management fungeert.

Fred de Haas, Managing Director Checkpoint Meto Benelux, stelt: "Retailers als Rite Aid en Eckerd bevinden zich met hun sterke bronbeveiligingsprogramma's in de ideale positie om straks de overstap te maken naar EPC/RFID. Ze hebben ervaring met RF-gebaseerde beveiligingslabels en kunnen er zeker van zijn dat ze hun investering in de huidige RF-technologieën in de toekomst terugverdienen."

Klaar voor RFID
De elektronische productcode (EPC) en Radio Frequente IDentification (RFID) maken bronbeveiliging nog aantrekkelijker voor fabrikanten. "We willen derving van onze producten niet alleen op de winkelvloer aanpakken, maar ook in distributiecentra, opslagplaatsen en fabrieken," zegt Brian Potvin, manager On-Shelf Availability van Gilette. "Ik ben heel enthousiast over de end-to-end supply chain RFID-oplossing die Checkpoint in oktober 2003 in Las Vegas heeft gedemonstreerd."

Checkpoint Meto Benelux BV, Coltbaan 21, 3439 NG NIEUWEGEIN
Telefoon: 030 - 609 41 11 - fax: 030 - 609 41 00

Over Checkpoint Meto
Checkpoint Meto -- onderdeel van het Amerikaanse Checkpoint Systems, Inc., - is toonaangevend leverancier van elektronische artikelbeveiligingssystemen op basis van New Digital Radio Frequency. Daarnaast is Checkpoint specialist in RFID-systemen, bronbeveiliging, Meto barcode- en mobiele etiketteringssystemen en retailverkoopsystemen. Toepassingen zijn onder meer automatische identificatie, detailhandelbeveiliging en prijs- en promotielabels. Checkpoint Meto biedt klanten in diverse sectoren etiketteringsoplossingen met toegevoegde waarde ter bevordering van efficiëntie en kostenbeheersing. Checkpoint Meto biedt wereldwijd professionele klantenservice en technische ondersteuning via een netwerk van dertig dochtermaatschappijen. Meer informatie: www.checkpointsystems.com



Ingezonden persbericht