Gemeente Alkmaar


Start reconstructie Bloemenklok

Alkmaar, 29 december 2003

In de week van 5 januari starten de werkzaamheden voor de reconstructie van de Bloemenklok. De klok is jaren geleden vanwege vandalisme weggehaald. Het is een historische plek en veel (oudere) Alkmaarders herinneren zich de Bloemenklok nog goed. Daarom heeft de gemeente Alkmaar een nieuw ontwerp gemaakt. In september 2003 was er een inloopmogelijkheid. Naar aanleiding hiervan is er nog een aantal aanpassingen gedaan.

De plek aan het einde van de Harddraverslaan/Wilhelminalaan wordt omgevormd tot een duidelijke cirkelvorm. In de `buitenbocht' wordt de begroeiing vervangen door gras. Het zicht vanaf de Wilhelminalaan naar de kapel van St. Barbara wordt vrijgemaakt, zodat het prachtige kapelletje goed zichtbaar wordt.
Het ontwerp is tot stand gekomen in overleg met horecacentrum de Hertenkamp en begraafplaats Stichting Sint Barbara.

De werkzaamheden
In week 2 start aannemersbedrijf G. Schot uit Alkmaar met de werkzaamheden. De verwachting is dat in week 10 het werk wordt afgerond. Tijdens de werkzaamheden wordt het fietsverkeer dat gebruik maakt van de Zanderweg, omgeleid. Het horecacentrum De Hertenkamp, de begraafplaats Stichting Sint Barbara en het supportershome van AZ blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.

6 januari 2004