Gemeente Hoogeveen

7 januari 2004

* Commissie Bestuur praat over Coffeeshopbeleid *
* Commissie Omgeving *

* Commissie Bestuur *

* Hoorzitting commisie voor bezwaarschriften *
* Openingstijden Raadhuis *

* Openingstijden Compagnieshuis *

* Drentse commissie Welstand vergadert *

* Openingstijden gemeentewerf *

* Hoogeveen op twee na goedkoopste gemeente *
* Volksuniversiteit geeft cursus over naoorlogs Hoogeveen *
* Presentatie Vrijwilligerssteunpunt in wijkcentrum 't Oor *
* Informatieavond aanleg fiets- en voetpad Schutlanden-Kattouw *
+ Voorontwerp bestemmingsplan "Hollandscheveld, deelplan 't Allee" *

+ Beleidsnotitie aan huis verbonden beroepen in stedelijk gebied *

+ Voorontwerp bestemmingsplan "De Schildhoeve te Fluitenberg" *
+ Vastgesteld bestemmingsplan Wolfsbos, deelplan "Leeuweriklaan" *

+ Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan *
+ Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening *
+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

+ Bouw- en sloopvergunningen *

+ Kapvergunningen *

Commissie Bestuur praat over Coffeeshopbeleid

De commissie Bestuur bespreekt 12 februari de notities Coffeeshop en Veiligheid & Jongeren. De notities stonden voor januari op de agenda. Ze komen voort uit de kadernotitie Veiligheid in het publieke domein. De commissie vindt het beter deze notitie eerst te bespreken (in januari) voordat ze zich buigt over de notities Coffeeshop en Veiligheid & Jongeren.

In de Coffeeshopnotitie wordt het softdrugsgebruik en de handel in Hoogeveen in kaart gebracht. Steunpunt Platform Verslavingsbeleid, politie en het openbaar ministerie adviseren in de notitie over nut en noodzaak van het toestaan van een of meerdere coffeeshops in de gemeente.

Hoogeveen staat op dit moment geen enkele coffeeshop toe. Er is wel behoefte en dus kopen gebruikers hun drugs bij straat- en thuisdealers. Daardoor ontbreekt controle op de kwaliteit van drugs en verkoop. Het openbaar ministerie vindt dat straat- en thuisdealen bestuurlijk moet worden aangepakt - in plaats van strafrechtelijk - zolang Hoogeveen niet over een coffeeshop beschikt.

Een meerderheid van het college stelt de gemeenteraad daarom voor vestiging van coffeeshops niet langer geheel tegen te gaan. De raad wordt uitgenodigd het college opdracht te geven om een voorstel te maken over aantal, locatie en voorwaarden.

De notitie Veiligheid & Jongeren gaat over overlast door jongeren. Volgens een enquête is deze vorm van overlast de grootste veroorzaker van gevoelens van onveiligheid. Overigens gaat het om een zeer kleine groep jongeren, dat echt ver over de schreef gaat. In de notitie wordt een aantal maatregelen voorgesteld om het probleem op te lossen of te verminderen.

Commissie Omgeving

De Commissie Omgeving vergadert maandag 12 januari in de raadszaal van het gemeentehuis. De vergadering die openbaar is, begint om 19.30 uur. Op de agenda staat onder andere:

* Ontwerp POP II

* Herzien voorstel inzake legesheffing voor planologische procedures
* Herziening van de regels voor de loting van bouwkavels in de dorpen van de gemeente Hoogeveen

* Welstandsnota

* Drempels

* Onteigening ten behoeve van ontwikkeling bestemmingsplan Erflanden

Commissie Bestuur

De Commissie Bestuur vergadert donderdag 15 januari in de raadszaal van het gemeentehuis. De vergadering, die openbaar is, begint om 19.30 uur. Op de agenda staat onder meer:

* Besluitenlijst van het presidium van 17 november en 8 december 2003

* Stand van zaken organisatieontwikkeling
* Kadernotitie veiligheid in het publieke domein (2003-2006)
* Preventief toezicht

* Glasexpertisecentrum

* Herinrichting raadszaal

Spreekrecht

Voor het begin van de raadscommissievergadering kunt u gebruik maken van het spreekrecht. Alle insprekers hebben samen ten hoogste 30 minuten de tijd opmerkingen te maken over de genoemde agendapunten. Per persoon is maximaal 5 minuten beschikbaar.

Indien u van het spreekrecht gebruik wilt maken, moet u dit voor het begin van de vergadering meedelen aan de voorzitter. Nadat de commissie één keer over het agendapunt heeft gesproken, kunt u nog een korte nadere informatieve toelichting geven.

Inzage in stukken

De stukken voor deze vergadering liggen gedurende twee werkdagen, voorafgaande aan de vergadering, ter inzage in het voorlichtingscentrum

Hoorzitting commisie voor bezwaarschriften

De Bezwaarschriftencommissie houdt een openbare hoorzitting op woensdag 14 januari. De hoorzitting is in Commissiekamer 2 van het gemeentehuis.

14.00 uur:
de heer S. Molenaar tegen het afwijzen van een verzoek om het bestemmingsplan Bentinckspark te wijzigen voor de bouw van vier woningen op het perceel De Vos van Steenwijklaan 89 te Hoogeveen. Woensdag 7 januari t/m vrijdag 9 januari

Prof. Titus Brandsmaschool. De container staat van woensdag 8.00 uur tot vrijdag 12.00 achter de school op het Blankensplein.

Donderdag 8 januari

Basisschool Apollo. Het papier wordt opgehaald vanaf 18.30 uur. Wilt u het oud papier gebundeld of in stevige dozen aan de straat zetten (waar u normaal uw afvalcontainer neerzet).
Basisschool De Weidebloem. De containers staan van 10.00 uur tot 19.30 uur op de parkeerplaats naast de school aan de Schweitzerstraat. Zaterdag 10 januari
Basisschool De Sprong in Hoogeveen. U kunt het oud papier naar de containers achter de Zuiderkerk aan de Baarlelaan brengen. Openingstijden Raadhuis

De afdeling Burgerzaken en het Voorlichtingscentrum zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag open van 8.30 uur tot 15.00 uur. Op woensdag zijn beide afdelingen open van 8.30 uur tot 17.00 uur en van 18.30 uur tot 20.00 uur.

Openingstijden Compagnieshuis

Voor het inzien van stukken en het vragen om meer informatie kunt u bij de betreffende afdeling in het Compagnieshuis (Raadhuisplein 24) op de volgende tijden terecht:

* elke werkdag 's ochtends van 8.30 tot 12.15 uur;
* elke woensdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Verder kunt u elke werkdag tijdens kantooruren de betreffende afdeling bellen via 29 19 11

Drentse commissie Welstand vergadert
De Drentse Welstandscommissie vergadert donderdag 8 januari in het kantoor van het Drents Plateau, Stationsstraat 11 Assen. De vergadering die openbaar is, begint om 14.00 uur. De agenda vermeldt de beoordeling van bouwplannen in Drenthe, waaronder twee in Hoogeveen. Dat zijn:

* Visie op locatie 't Allee te Hollandscheveld Om 15.30 uur is er een toelichting door de architect en stedenbouwkundige

* Nieuwbouw seniorenwoningen, Carstensdijk te Elim Openingstijden gemeentewerf
De gemeentewerf aan de De Vos van Steenwijklaan is op maandag gesloten. Op alle andere werkdagen van de week is de gemeentewerf wel open. Ook op zaterdagmiddag kunt u afval brengen.

De openingstijden zijn:

* zondag en maandag gesloten

* dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en 12.30 tot 16.30 uur

* zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur

Bij de gemeentewerf kan iedere inwoner van de gemeente terecht met grof huishoudelijk afval, bijvoorbeeld oude vloerbedekking, rommel na een garage- of zolderopruiming en grof tuinafval. Ook klein chemisch afval en dode huisdieren kunt u inleveren op de werf. Asbest kan alleen op woensdagmiddag ingeleverd worden. Voorwaarde is dat het asbest verpakt is.

Voor vragen over het brengen van afval kunt u contact opnemen met de gemeentewerf, telefoonnummer 291653.

Hoogeveen op twee na goedkoopste gemeente

Hoogeveen staat tiende in de Belasting Top 12 van het Dagblad van het Noorden (DvhN). Daarmee is Hoogeveen in 2004 een van de goedkoopste gemeenten in Drenthe. Dat staat in het DvhN van afgelopen zaterdag. De krant inventariseerde alle gemeentelijke belastingen en tarieven in Drenthe.

In Hoogeveen is een doorsneegezin dit jaar 643 euro kwijt aan gemeentelijke belastingen en tarieven. In 2003 was dat 630 euro. Meppel en Hoogeveen hebben als enige gemeenten in de provincie hun afvalstoffenheffing verlaagd. Overigens is Meppel de goedkoopste gemeente (596 euro) en buurman Westerveld het duurst met 814 euro.

De afvalstoffenheffing daalde in Hoogeveen van 254 naar 230 euro. Daarmee is de gemeente de goedkoopste. De onroerende-zaakbelasting voor een eigen huis bedraagt 6,65 euro per 2.268 euro getaxeerde waarde van de woning. Hoogeveen bezet daarmee de vierde plaats.

Met het rioolrecht staat de gemeente op de achtste plaats: 136 euro. De stijging ten opzichte van 2003 bedraagt 13 euro.

Volksuniversiteit geeft cursus over naoorlogs Hoogeveen

Hoogeveen, na de oorlog. Dat is de titel van een cursus die de Volksuniversiteit vanaf 17 februari geeft. Docent is oud-wethouder Wijnhout Punt. De cursus bestaat uit vier lessen.

In de eerste les wordt in vogelvlucht ingegaan op het ontstaan en de ontwikkeling van Hoogeveen tot midden jaren veertig van de vorige eeuw. Daarna komen de naoorlogse ontwikkelingen op het gebied van werken uitgebreid aan de orde. De derde avond gaat over het wonen. Tijdens de laatste les wordt de samenhang bekeken tussen werken en wonen en de daarbij behorende demografische, sociaal-culturele en sociaal-economische aspecten. Tijdens de lessen wordt veel gewerkt met foto's en kaarten.

De cursus wordt afgesloten met een excursie door Hoogeveen.

Waar en wanneer

De data van de lessen zijn: 17 en 24 februari en 9 en 16 maart. Het tijdstip van de excursie wordt bepaald in overleg met de cursisten. De cursus wordt gegeven in rijksscholengemeenschap Wolfsbos, locatie De Groene Driehoek, Valkenlaan 1 in Hoogeveen. Aanvang van de lessen is telkens om 19.30 uur.

Opgave is mogelijk tot en met 31 januari bij mevrouw J. van Eck, telefoon 0528 - 264640 of via de website
www.volksuniversiteit.nl/hoogeveen. De kosten bedragen 34.

Presentatie Vrijwilligerssteunpunt in wijkcentrum 't Oor

De Stichting Welzijnswerk presenteert op maandag 12 januari het Vrijwilligerssteunpunt in wijkcentrum 't Oor. De presentatie begint om 19.30 uur. Coördinator Mariëlle Vogelzang geeft een toelichting op de kerntaken van het steunpunt, de vrijwilligersvacaturebank en deskundigheidsbevordering. Daarnaast vertelt zij over de stand van zaken met betrekking tot de inrichting van het steunpunt. Vrijwilligersorganisaties kunnen deze avond vacatures plaatsen. Daarnaast kunnen zij een afspraak maken voor een bezoek aan het Vrijwilligerssteunpunt.

Meer informatie

Het Vrijwilligerssteunpunt wordt ook in de dorpen en overige wijken van Hoogeveen gepresenteerd. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Stichting Welzijnswerk, telefoonnummer; 0528-278855. E-mail: vrijwilligerssteunpunt@welzijnswerk-hoogeveen.nl

Informatieavond aanleg fiets- en voetpad Schutlanden-Kattouw

Buurtbeheer De Weide en de gemeente Hoogeveen houden op maandag 19 januari een informatieavond over de aanleg van een fiets-en voetpad tussen Schutlanden en Kattouw. De bijeenkomst begint om 19.45 uur in Wijkgebouw de Weideblik.

Tijdens de bijeenkomst wordt informatie gegeven over de wijze waarop het fiets- en voetpad worden aangelegd. Ook wordt uitgelegd hoe de verbinding van beide paden met park Steenberger Weiden en winkelcentrum De Weide eruit gaat zien.

Voor meer informatie kunt u van maandag tot en met donderdag tussen 11.00 uur en 12.00 uur terecht op de spreekuren van wijkteam buurtbeheer De Weide.
Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in de collegevergadering van dinsdag 23 december besloten vrijstelling te verlenen voor het bouw- en woonrijp maken van de gronden die in het ontwerpbestemmingsplan Nieuweroord, deelplan "De Splitting", zijn opgenomen als uitbreidingsgebied voor woningbouw. Ook is het college akkoord met de vaststelling wijzigingsplan 'Landelijk Gebied Beilen, uitbreiding Golfbaan Martensplek'

U kunt de wekelijkse openbare besluiten van B&W inzien via www.hoogeveen.nl/benw en in het voorlichtingscentrum in het raadhuis Het kleinste huisje van Drenthe

Uit satellietwaarnemingen blijkt dat er in ons land steeds meer lichtbronnen bij komen. In de laatste 10 jaar is het gebied waar het echt donker is in Nederland gehalveerd. Ook in Drenthe wordt het 's nachts steeds lichter. Over de gevolgen hiervan en hoe inwoners dit ervaren is weinig bekend. Daarom doet Milieufederatie Drenthe onderzoek. Inwoners van de gemeente Hoogeveen kunnen hieraan meedoen. In verschillende dagbladen is een enquête gepubliceerd waarin u kunt aangeven hòe u licht en donker buitenshuis ervaart.. Deze gegevens worden gebruikt om bestuurders te adviseren hoe ze op actuele ontwikkelingen in kunnen spelen. Bij voorkeur vòòrdat het een probleem wordt en dure maatregelen moeten worden genomen.

U kunt de enquête ook invullen op internet via de website www.mfdrenthe.nl. Deelnemers aan de enquête kunnen leuke prijzen winnen, zoals een weekend in het kleinste huisje van Drenthe, in Stuifzand.

Helderheid sterrenhemel

Ook kunt u meedoen aan het meten van de helderheid van de sterrenhemel. In het buitengebied, waar weinig kunstlicht is, zijn meer sterren te zien dan in de stad. De universiteit van Wenen (Oostenrijk) brengt wereldwijd in kaart hoe licht de hemel is.Via de website www.mfdrenthe.nl kunt u toegang krijgen tot de Oostenrijkse sterrensite. Hierop staan zeven voorbeelden van de manier waarop u het sterrenbeeld de Grote Beer kunt waarnemen. U geeft aan welk beeld het beste past bij wat u buiten ziet. Daarna wordt er direct een stip op de kaart van Nederland toegevoegd. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat de sterrenhemel van Hoogeveen op de kaart gezet wordt. Een leuke activiteit om in de kerstvakantie te doen met uw kinderen of vrienden!

Voor meer informatie over deze activiteiten kunt u terecht bij Milieufederatie Drenthe, telefoon 0592-311150

Mededelingen

Voorontwerp bestemmingsplan "Hollandscheveld, deelplan 't Allee"

Burgemeester en Wethouders hebben voor het gebied ten westen van de Hendrik Raakweg, in het centrum van Hollandscheveld, een bestemmingsplan voorbereid om de bouw van een appartementencomplex van 36 huur- en koopwoningen voor ouderen mogelijk te maken. Over het voorontwerpplan wordt gelegenheid tot inspraak gegeven. Op 7 januari om 19:30 uur wordt in het Hervormd Jeugdcentrum, Het Hoekje 51 te Hollandscheveld, een informatie- en inspraakbijeenkomst gehouden. Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt vervolgens vanaf 8 januari 2004 gedurende 4 weken ter inzage bij de centrale publieksbalie in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen.

Gedurende de inzagetermijn én tijdens de inspraakbijeenkomst kan iedereen zijn of haar inspraakreactie over het voorontwerp voor het bestemmingsplan schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Ook bestaat de mogelijkheid om gedurende de hiervoor genoemde termijn mondeling een reactie op het plan te geven. Degene die hiervan gebruik wenst te maken kan zich wenden tot de heer E. Kuipers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0528-291715. Van hetgeen mondeling naar voren is gebracht wordt een verslag gemaakt.

Beleidsnotitie aan huis verbonden beroepen in stedelijk gebied

Burgemeester en Wethouders hebben een beleidsnotitie opgesteld over het bij een woning uitoefenen van een beroep. De regeling beoogt het verschaffen van duidelijkheid binnen de gemeente, in welke situaties en onder welke situaties men thuis een beroep mag uitoefenen in een pand met een woonbestemming. De regeling is niet van toepassing voor het buitengebeid en de bedrijventerreinen.

Er is een onderscheid gemaakt tussen aan huis verbonden beroepen, die indien ze voldoen aan voorwaarden direct zijn toegestaan en aan huis verbonden bedrijfsactiviteiten, die qua uitstraling binnen de woonfunctie kunnen passen. De aan huis verbonden bedrijfsactiviteiten zijn niet direct toegestaan bij een woning, maar onder de in de regeling vervatte voorwaarden kan aan dergelijke activiteit vrijstelling worden verleend ten behoeve van vestiging bij een woning.

De regeling is al van kracht en kan desgevraagd door een ieder tijdens kantooruren worden ingezien bij de balie Bouwen en Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen.

Voorontwerp bestemmingsplan "De Schildhoeve te Fluitenberg"

Burgemeester en Wethouders hebben voor het perceel Fluitenbergseweg 69 in Fluitenberg een bestemmingsplan voorbereid. Met dit bestemmingsplan wordt de vrijstelling ex artikel 19 Wet op de Ruimtelijke Ordening d.d. 3 augustus 1999 gelegaliseerd. Met deze vrijstelling is de bouw van stallen en een koetshuis voor de paardenfokkerij annex stoeterij gerealiseerd. In aanvulling op de verleende vrijstelling wordt ook het gebruik van de opstallen uitgebreid ten behoeve van beperkte zelfstandige horeca-activeiten mogelijk gemaakt. Het plangebied beperkt zich tot uitsluitend het kadastrale perceel Fluitenbergseweg 69 in Fluitenberg.

Over het voorontwerpplan wordt gelegenheid tot inspraak gegeven. Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 8 januari 2004 gedurende 4 weken ter inzage bij de centrale balie in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen.

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen zijn of haar inspraakreactie over het voorontwerp voor het bestemmingsplan schriftelijk indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Ook bestaat de mogelijkheid om gedurende de hiervoor genoemde termijn mondeling een reactie op het plan te geven. Degene die hiervan gebruik wenst te maken kan zich wenden tot de heer L. Benning van de afdeling Ruimte, telefoonnummer 0528-291709. Van hetgeen mondeling naar voren is gebracht wordt een verslag gemaakt.

Vastgesteld bestemmingsplan Wolfsbos, deelplan "Leeuweriklaan"

Burgemeester en wethouders van Hoogeveen maken bekend dat de gemeenteraad op

18 december 2003 het bestemmingsplan Wolfsbos, deelplan "Leeuweriklaan" heeft vastgesteld. Het plangebied is gelegen in de wijk Wolfsbos en ligt ingeklemd tussen de bestaande woningen aan de Buizerdlaan en de Leeuweriklaan in Hoogeveen. Het gebied wordt aan de noordzijde begrensd door de zuidoever van de waterpartij gelegen langs de Buizerdlaan. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door de centrale ontsluitingsweg Leeuweriklaan. De oostzijde van het plangebied wordt begrensd door de perceelsgrens van het politiebureau. De zuidzijde van het plangebied wordt begrensd door de Leeuweriklaan. Doel van het plan is om 14 grondgebonden levensbestendige woningen, uitgevoerd als patiobungalows, mogelijk te maken.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht. Het betreft wijzigingen in de toelichting alsmede in de voorschriften. Voor een weergave hiervan wordt hierbij verwezen naar de wijzigingen zoals ze in het terinzage liggende raadsvoorstel zijn opgenomen en naar een exemplaar van de voorschriften waarin wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gemarkeerd staan aangegeven en tevens gedurende onderstaande termijn ter inzage ligt..

Het bestemmingsplan ligt vanaf 8 januari 2004 gedurende 4 weken ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen & Wonen in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen de onderstaande personen bedenkingen indienen bij het College van Gedeputeerde Staten van Drenthe, postbus 122, 9400 AC Assen:

1.degenen die in het kader van het ontwerpbestemmingsplan tijdig bij de gemeenteraad een

zienswijze kenbaar hebben gemaakt;

2. belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest in het kader

van het ontwerpbestemmingsplan tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Ook kan iedereen gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk bedenkingen inbrengen bij Gedeputeerde Staten tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen Bedrijventerrein Hollandscheveld 2^e fase, en Uitbreidingsplan Elim 2^e fase Het Hoosvat vrijstelling te verlenen aan:

* ICH Industrial Components Holland, voor het vergroten van het kantoorpand op het perceel Thijs Thalenstraat 1 te Hollandscheveld;

* A. Koops, voor het bouwen van een 2 onder 1 kap woning op het perceel Het Hoosvat 57 te Elim;

* E. Benjamins, voor het bouwen van een 2 onder 1 kap woning op het perceel Het Hoosvat 59 te Elim.

De bouwplannen liggen met ingang van 8 januari 2004 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kunt u, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk uw zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van de van toepassing zijnde bestemmingsplannen, ten behoeve van de uitvoering van deze bouwplannen.

Toepassing artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Oost ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:

* Gemeente Hoogeveen, voor het gedeeltelijk uitbreiden van een tijdelijke kantoorunit op het perceel K. de Raadstraat naast nummer 4 te Hoogeveen.

Het bouwplan ligt met ingang van 8 januari 2004 gedurende twee weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen.

Gedurende deze termijn kunt u, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk uw zienswijze naar voren brengen tegen het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Nieuwlande uitbreiding ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:
* F. Zwiggelaar, voor het plaatsen van een carport en kap op het perceel Bernhardlaan 53 te Nieuwlande.

De bouwaanvraag ligt met ingang van 8 januari 2004 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Lichte bouwaanvragen

* Bakker F.W.A., bouwen van een bergruimte, Zuidwoldigerweg 15
* Benjamins J., bouwen van een erker, Riegheidestraat 46,
* Langevoort A., bouwen van een berging/overkapping, Schutstraat 8a
* Meijer D., vergroten van de garage en het plaatsen van een kap, Westerlaan 23, Tiendeveen

* Bouwbedrijf Fieko, uitbreiden van een woning, Schoonhovenweg 1, Hollandscheveld

* Veen van der J.H., uitbreiden van een landbouwkapschuur, Coevorderstraatweg 41

* Veuger A., bouwen van een dubbele woning, Splitting kavel 7 en 8, Nieuweroord

* Kerssies - Hoogeveen H., veranderen/vernieuwen van een bijgebouw, Zuideropgaande 151, Hollandscheveld

Reguliere bouwaanvraag fase I

* Booij J., uitbreiden van een woning, Kerkweg 59, Tiendeveen

Meer informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24

Bouw- en sloopvergunningen

Bouwvergunningen

* Aannemersbedrijf Roosdom Tijhuis, bouwen van zeven woningen (type A), Leeuweriklaan (kavel 8 t/m 14)

* Aannemersbedrijf Roosdom Tijhuis, bouwen van zeven woningen (type B), Leeuweriklaan (kavel 1 t/m 7)

Bouwvergunning van rechtswege

* Intergamma B.V., verbouwen van een winkelpand, Groenewegenstraat 10

* Wichers-Steenbergen R., plaatsen van een carport, Tentakkers 5, Pesse

* Bartelds L., plaatsen van een dakkapel op de woning, Behringhof 51
* Jonge de R., plaatsen van een antennemast, Roerdomplaan 55
* Bos J., plaatsen van een dakkapel op de woning, Kymmellstraat 36
* Koster J., uitbreiden van een woning, Langewijk 119, Elim
* Kats M.J., uitbreiden van een woning, Westerlaan 10, Tiendeveen
* Soldaat G., uitbreiden van een schoolgebouw, Beukemastraat 44
* Booijink G.H.M., herbouwen van een viskwekerij, Kremboong 11, Tiendeveen

* RBM Plastics B.V., bouwen van een sprinklerpompkamer, Industrieweg 45a

* Hanze Vastgoed Fonds B.V., vernieuwen van een supermarktluifel, De Wielwaal 24

* Groothuis Mekkelenberg Projekten B.V., bouwen van een vrijstaande woning met garage en hobbyruimte, Zuidwoldigerweg 69
* Bouwbedrijf Fieko, plaatsen van drie raamkozijnen, Het Hoekje 54,
* Waninge A., plaatsen van een melkcarrousel, Beilerstraat 17, Pesse
* Hanze Vastgoed Fonds B.V., gedeeltelijk slopen van gevels en luifels van een supermarkt, De Wielewaal 24
* Bisschop R.J., slopen van eternietboard uit de woning, Brandligtswijk 114, Elim

* Siers Kooi I.C.C., slopen van een schuur, Nuil 4, Pesse
Kapvergunningen

De gemeente Hoogeveen heeft een kapvergunning verleend aan:
* Pastoor, voor een eik, staande aan de voorzijde van Krakeel 49 in Noordscheschut

* De Gereformeerde kerk, voor een esdoorn, staande langs de parkeerplaats van de kerk aan de Zuidwoldigerweg 32 in Hoogeveen
* Streutker, voor een eik, staande aan de voorzijde van Alteveer 113 in Alteveer

* Domesta Woonstichting, voor een berk, staande aan de voorzijde van Boerhavehof 17 in Hoogeveen

* Domesta Woonstichting, voor een berk, staande aan de achterzijde van Bethesdastraat 81 in Hoogeveen

* H.J. Oomkens, voor twee eiken, staande aan de achterzijde van Keplerlaan 2 in Hoogeveen

* Gemeente Hoogeveen, voor 29 bomen, staande bij de nieuw te realiseren verkeersbrug aan de Schutlandenweg in Hoogeveen.
* Gemeente Hoogeveen voor een berk en een esdoorn, staande op het BD-terrein Carstenswijk in Elim

* Gemeente Hoogeveen, voor 20 bomen, staande in het Zuiderkruis en aan Saturnus en Neptunus

Tegen deze verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders.