Politie Noord- en Oost Gelderland


PERSBERICHTEN

DISTRICT NOORD- WEST-VELUWE

D.D. 6 OP 7 JANUARI 2004-01-07


Snelheidscontroles


Elburg, Het Straatje (max. 30 kilometer)

Naar aanleiding van klachten van buurtbewoners is met behulp van de lasergun op 6 januari in de middaguren (juiste tijdstip stond niet vermeld) gecontroleerd. Van de 80 passanten reden er 10 te hard. 1 autobestuurder negeerde het stopteken van de politie en reed door. Het kenteken werd opgenomen en de bestuurder kan een boete van 95 euro tegemoet zien.
De onderverdeling in kilometers is: 1 bestuurder reed tussen de 10 en 15 kilometer =45 euro. 5 reden en tussen de 15 en 20 kilometer= 70 euro. 4 tussen de 20 en 25 km te hard en dit kost 100 euro.


Vierhouten, Nunspeterweg

Op 6 januari tussen 10.30 en 11.45 uur is met de lasergun op snelheid gecontroleerd. Het betreft hier een 60 kilometer weg. In totaal werden 10 autobestuurder bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 102 km/u per uur. Het aantal passanten stond niet vermeld.


inbraken


Putten, Telgterweg

In de nacht van 6 op 7 januari is er dmv het forceren van een raam van de werkplaats ingebroken in de (fietsen)winkel. Een 64-j man uit Putten deed aangifte. De kassalade met daarin een onbekend geldbedrag werd weggenomen.


Putten, Hooiweg

In de nacht van 5 op 6 januari is er ingebroken in het clubgebouw van de fietscrossclub. Een deur werd vernield. Een 42-j man uit Putten deed aangifte namens de club. Er wordt echter niets vermist.


Harderwijk, P.C Hooftplein

In de nacht van 5 op 6 januari is er ingebroken in een horecagelegenheid. Een 63-j man uit Harderwijk deed aangifte. Een deur werd vernield waarna de inbreker(s) een kluisje meenamen. Deze is echter even later achter begraafplaats Oosteinde teruggevonden.


Einde berichten


Bert Top.



---- --