AutoRai

7-1-2004

Prijzen nieuwe Opel Astra bekendgemaakt

Gelijktijdig met de productiestart van de nieuwe Astra heeft Opel de prijzen bekendgemaakt voor de Nederlandse markt. De prijslijst begint bij de Astra Essentia met 1.4 liter motor (66 kW / 90 pk) die een prijs heeft van 18.250,-.

Vanaf de introductie is de Astra leverbaar met drie benzinemotoren en twee diesels. In combinatie met de vijf verschillende uitrustingsniveaus zorgt dit ervoor dat er vanaf de start een ruime keus aan varianten verkrijgbaar is. Vanaf begin april is de Astra in de Nederlandse showrooms te bewonderen.

De nieuwe Astra valt op door zijn dynamische en uitgesproken verschijning, waarbij de auto onmiddellijk als Opel herkenbaar is. In lijn met de andere Opel-modellen is de Astra leverbaar in vijf verschillende uitvoeringen: Essentia, Enjoy, Elegance, Cosmo en Sport. Iedere Astra is uitgerust met 6 airbags, ABS, elektrisch bedienbare ramen vóór, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare buitenspiegels, cruise control, boardcomputer, radiovoorbereiding, actieve hoofdsteunen en 15 inch stalen velgen met 195/65 R 15-91T banden.

De Enjoy-uitvoering kent een meerprijs van 400,- ten opzichte van de Essentia. Aan de buitenzijde is de Astra Enjoy herkenbaar aan een aantal specifieke kenmerken als stootstrips in de carrosseriekleur, deurgrepen en buitenspiegelhuizen in de carrosseriekleur en 16 inch stalen velgen. Details die ervoor zorgen dat de Astra in Enjoy-uitvoering een geheel eigen uitstraling krijgt.

Voor een nog chiquer voorkomen zorgt de Elegance-uitvoering. Tegen een meerprijs van 3250,- ten opzichte van de Essentia, is de Astra tevens voorzien van airconditioning, een chromen rand onder de zijruiten, 16 inch lichtmetalen velgen met 205/55 R 16-91 H banden, mistlampen vóór, radiatorgrille met chromen balk, brilhouder en een tweetal zogenaamde lichtpakketten. Met deze lichtpakketten beschikt de Astra over een regensensor, lichtgevoelige binnenspiegel, automatische licht aan- en uitschakeling, leeslampjes voor en achter en zonnekleppen met verlichte make-up spiegels.

De Cosmo combineert de chique uitstraling van de Elegance met sportieve elementen. Voor een meerprijs van 250 ten opzichte van de Elegance-uitvoering is de Cosmo uitgerust met sportstoelen voorzien van een lendesteun en een bekleding gedeeltelijk uitgevoerd in leder. Bovendien is het interieur voorzien van sportievere kleuren.

De Sport-uitvoering van de Astra is duidelijk afgestemd op de sportieve rijder. Het interieur ademt een sportieve sfeer, hetgeen wordt bewerkstelligd door aluminium sportpedalen, een mat chromen middenconsole, sportstoelen voorzien van lendesteun en het sport chassis pakket. Met dit pakket versterkt Opel de dynamische eigenschappen van de nieuwe Astra nog eens extra doormiddel van een met 20 mm verlaagd onderstel, snelheidsgevoelige stuurbekrachtiging en het ESPplus systeem met sportswitch. Eén druk op de knop zorgt voor nog sportievere rijeigenschappen. De meerprijs van de Sport-uitvoering ten opzichte van de Essentia is vastgesteld op 2.750,-.

De nieuwe Opel Astra is te bestellen met drie verschillende benzinemotoren. Naast de 1.4 liter met 66 kW (90 pk), zijn dit de 1.6 met 77 kW (105 pk) en een 1.8 met 92 kW (125 pk). In een later stadium worden hier bovendien nog een tweetal 2.0 liter turbo krachtbronnen met vermogens van 170 en 200 pk aan toegevoegd. Beide turbomotoren zijn standaard uitgerust met een zesversnellingsbak. Het merendeel van de motoren voldoet aan de strenge Euro4-normen.

Op dieselgebied is de Astra vanaf de start leverbaar met twee moderne en zuinige common-rail dieselmotoren met een inhoud van 1.7 liter. Het vermogen ligt op respectievelijk 59 kW (80 pk) en 74 kW (100 pk). In het najaar volgt een zeer krachtige 1.9 CDTi met 110 kW (150 pk). Deze motor is standaard uitgerust met een zesversnellingsbak. De 100 pk 1.7 CDTi is optioneel met deze zesversnellingsbak te verkrijgen.

De nieuwe Opel Astra is leverbaar met een aantal opties die normaal gesproken voorbehouden waren aan hogere klassen. Een voorbeeld hiervan is het Interactive Driving Systeem (IDS), dat voor 1.420,- in de prijslijsten staat. Met het IDSplus systeem beschikt de Astra over een permanente elektronische dempersturing die tot nu toe alleen verkrijgbaar was in het luxe segment of bij luxe sportwagens. Individuele sensoren en controle-eenheden, communiceren met elkaar en stemmen systemen als ESPplus en de afstelling van de dempers af op de omstandigheden. Daarnaast valt de ruime keuze aan lichtmetalen velgen en audio- en infotainmentsystemen op.

Voor automaat-liefhebbers staan er twee automatische transmissies op de plank. Allereerst is er de Active Select transmissie waarmee zowel met de hand als automatisch geschakeld kan worden. Daarnaast is er een viertraps automaat.

De nieuwe Opel Astra is vanaf nu te bestellen. Op de nieuwe Astra zijn zogenaamde intropakketten te bestellen, welke opties bevatten die tegemoet komen aan verschillende wensen van verschillende klanten. Indien de nieuwe Astra voor de officiële introductie besteld wordt, kan het klantenvoordeel op het intropakket oplopen tot maar liefst 50%.

In het najaar van 2004 zal de modellijn uitgebreid worden met de Astra Stationwagon. Begin 2005 volgt de sportieve driedeurs.